Solid rock fra bunkeren

Solid rock fra bunkeren

Trioen Bunkerstruck debuterer med en solid omgang hård rock, bogstaveligt talt fra den københavnske undergrund.

Kunstner
Titel
Showdown
Dato
15-02-2018
Trackliste
1. Schhh
2. Lame
3. The Showdown
4. This Conversation Is Over
5. No One’s Gonna Stop You
6. Larger Than Life
7. Nightmare
8. Sigh
9. Bite The Pillow
10.Alive And Unwell
Forfatter
Karakter
4

Bunkerstruck har eksisteret siden 2012, og her på det sjette år er tiden kommet til debutalbummet fra den københavnske trio, der i øvrigt har taget navn efter deres øvelokales beliggenhed. De har valgt at lade deres hard rock-album ’Showdown’ mikse af det allestedsværende guitar/sanger-talent Niclas Sonne (Defecto, Malrun, Evil Masquerade, Theory), der nu er ved at køre sig i stilling som studiemand, og selvom bandet har valgt at indspille pladen i øvelokalet for at bevare det autentiske, er det alligevel lykkedes Sonne at få en ret lækker rocklyd på pladen. Lige tilpas rå guitar og stadig med masser af detaljer, men samtidig med rum til både bas og trommer.

På en plade med et guitardrive som ’Showdown’ er der også brug for at lade den seksstrengede komme til sin ret hele vejen, hvor tunge, solide og/eller catchy melodiske riffs definerer hver sangs udtryk, og der samtidig er både lange lirede og dygtigt sammensat soloer såvel som masser af små fills. Et øjeblik mødes man af hård grunge, det næste øjeblik har soloerne et touch af Van Halen, og det uden at virke som forceret genreroderi.

Lige så velsmurt virker rytmesektionen, selvom de ganske naturligt ikke løber med lydbilledet i samme grad. Men Bunkerstruck er et solidt og sammenspillet band, som har styr på de gode virkemidler for at få det til at svinge og stadig være råt og upoleret. Derfor er bandets bedste momenter også de mange virkeligt fede riffs. Desværre får de ikke det optimale ud af sangenes klimaks, trods gode, genkendelige omkvæd, er det, som om sangene stadig mangler de sidste procenter for at komme helt derop, hvor de fleste gerne skulle bjergtages. Det er, som om intensiteten fra verset ikke får et sidste nøk..

Men med det sagt er ’Showdown’ en stærk debut udi hard rocken med et højt bundniveau og nogle solide sange spækket med stærke elementer, i særdeleshed på guitaren, men også fra de øvrige instrumenter. Der bliver taget de simple effektive valg og hverken udvist unødigt blær eller lagt for meget på, fordi man har valgt at skære ind til benet alle de rigtige steder, og dermed finder det enkle udtryk, som kun de bedste trioer kan gøre det.

&feature=youtu.be