Covernummerfyld

Populær
Covernummerfyld

Tidligere medlemmer af Venom er gået sammen om at indspille covernumre, og det gør de fint men også ganske kedeligt.

Titel
Creatures of the Black
Distributør
Forfatter
Karakter
2

Oprindeligt var Demolition Man, Mantas og Antton Man en del af det legendariske forgangsblackmetalband Venom, men ægteskabet endte i henholdsvis 1992, 2002 og 2009, og nu har de i stedet samlet sig i Mpire of Evil, der bruger Venoms 30års jubilæum til at debutere med en cover-EP.

Et mærkeligt valg til kickstarten af en ny karriere, men derfor kan det selvfølgelig godt byde på noget interessant. Trioen kaster sig først ud i den klassiske Judas Priest-hymne 'Exciter', og det går aldeles udmærket – altså habilt, rimeligt svingende og også en lille smule personligt. Men absolut kun en lille smule, og godt nok bliver nummeret en anelse mere brutalt, men der tilføjes intet ekstra.

Til gengæld er ikke meget coverudgave, men nærmere anonym kopiering i 'Motörhead' der oprindeligt blev fremført af Hawkwind. Det lyder irriterende meget som originalen og er strengt taget fuldstændigt unødvendigt.

Uden berettigelse


Knap så identiske er versionerne af 'God of Thunder' fra KISS og endnu mere legendariske AC/DCs 'Hell Ain't a Bad Place to Be'. Der er som sådan ikke meget at udsætte på det musikalske, men den blues'ede feeling som specielt sidstnævnte bæres oppe af bliver fuldstændigt smadret. Ligeledes har tordenguden Gene Simmons signatursang kun bevaret en smule af halvfjerdsernes tyngde og syrede heavyrock, men charme er der ikke meget af.

Det opsummerer også nogenlunde problemet ved denne skive, og de fleste andre coverplader – de er sikkert sjove at lave, men bortset fra hardcore-fans af enten kopierende eller kopierede, er der sjældent en større berettigelse.