Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Dæmonisk og kreativ debut

Populær
Updated
Dæmonisk og kreativ debut

Amerikanske Occultists debutudgivelse koger punk, sludge, doom, død og blackmetal sammen til en dyster og fandenivoldsk rituel oplevelse, der er en af årets bedste.

Kunstner
Titel
Death Sigils
Dato
01-10-2013
Trackliste
1. Iron Distort
2. Devil's Breath
3. Death Sigils
4. Ritual Blast
5. Path of the Damned
6. A Hell for the Innocent
7. Blackest Apotheosis
8. Towers of Silence
Karakter
5

Amerikanske Occultist smed sidste år deres første demo 'Hell by our Hands' på gaden, hvor de med fire numre allerede lød som et overbevisende godt og lovende band. For nogle måneder tilbage udkom så deres debut 'Death Sigils', der indfrier alle forventningerne til kvintettens mørke og vrede musik.

Smedet med dæmonisk kreativitet åbner pladen med 'Iron Distort', der aggressivt lægger stilen for det musikalske inferno, som Occultist bevæger sig i. Tag Darkhhrone,  Celtic Frost, Venom, Bolt Thrower og Slayer og kog det samme i heksekedlen og resultatet er en tyk sort masse, der klæber sig dystert fast under navnet Occultist i hukommelsen.

Produktionen skriger af undergrund og det kaotiske lydbillede skaber en decideret begravelsesstemning til tonerne af de tunge doom, punk og sludgeriffs, der brager løs i numre som 'Ritual Blast', 'A Hell for the Innocent' og det knap syv minutters lange lukningsnummer 'Towers of Silence'.

Højdepunktet 'Devil's Breath' åbner med et trommespil i stil med Slayers 'Hell Awaits' og bliver ledsaget af en pumpende guitarrytme og bidende vokal, der får en fandenivoldsk stemning frem i sindet. Og for en sjælden gangs skyld er der ikke tale om en frontmand, der growler dybt igennem. Nej, her er sgu tale om en vaskeægte growler-girl - og den bedste af slagsen!

Kerry Zylstras vokal veksler mellem pinselskrig og brøl fra et rovdyr, der er i gang med slagte og sluge sit bytte råt. Der er langt mellem de kvindelige sangere i den her genre, men Kerry Zylstra beviser, at de bestemt kan gøre det lige så godt, som de testosterondyr, der ellers fylder det meste af scenen.

Men Occultist force er klart, hvor overbevisende de bevæger sig rundt i forskellige stilarter kombineret med en sublim sans for teknisk alsidighed, som gør 'Death Sigils's 40 minutter fordelt over otte numre til en sanselige og mørkt oplevelse fra start til slut.

NB. Death Sigils er tilsyneladende ikke ude i dansk distribution, men kan høres på musiktjenesten Wimp.

Menu