Delain holder niveauet

Delain holder niveauet

Delain hverken overrasker eller skuffer på det nye udspil ’The Human Contradiction’. Albummet viderefører bandets musik på et højt og stabilt niveau.

Kunstner
Titel
The Human Contradiction
Dato
07-04-2014
Distributør
Genre
Trackliste
1. Here Come the Vultures
2. Your Body is a Battleground
3. Stardust
4. My Masquerade
5. Tell me, Mechanist
6. Sing to Me
7. Army of Dolls
8. Lullaby
9. The Tragedy of the Commons
Karakter
4

Der er vel ved at være mange, der er ved at være godt trætte af metal bands med kvindelige forsangere i kjoler. Genren med blanding af gothic og symfonisk metal med kvindelig leadvokal trænger muligvis snart til et pusterum.

Men Delain er nu ikke helt udkørte endnu. I modsætning til eksempelvis Nightwish og Within Temptation, er der hos Delain sparet lidt på soprano sang og de meget markante symfoniske input. Derimod er der skruet lidt op for de poppede elementer der gør, at Delain måske minder lidt mere om Leaves’ Eyes.

Det poppede skal dog ikke misforstås. Der er rigeligt med hårde guitarriffs og symfoniske keyboard sekvenser fra bandstifter Martijn Westerholt. Det poppede lige mere i Charlotte Wessels vokal, der har et mere ligefremt og let tilgængeligt præg end mange af de andre goth sangerinders stemmer. Men Charlotte er bestemt en supergod sange og fronfigur i Delain.

Prominente gæster

Som det var tilfældet på Dealins debutalbum ’Lucidity’ fra 2006 og på opfølgeren ’April Rain’ fra 2009, så gæster Marco Hietala fra Nightwish også på et par sange på dette album. På sangen ’Your Body Is a Battleground’, der er et godt pumpende nummer, leverer Marco en markant kontrast til Charlottes vokal, der dog i lige netop denne sang er i den ”hårde” ende i forhold til det meste af albummet. Hietala medvirker også på ’Sing to Me’, der er en sang, der i stil minder meget om en blanding af Within Temptation og Nightwish. Marco Hietala er dog knapt så markant på denne sang.

Også på albummets sidste sang ’The Tragedy of the Commons’ er der gæsteoptræden. Denne gang er det i et kvindeligt modstykke til Charlotte Wessel i form af Alissa White-Gluz fra det canadiske band The Agonist og som ganske nyligt har afløst Angela Gossow i Arch Enemy. Endnu en gang er der tale om kontraster mellem to vokalister, hvor Charlotte synger meget melodiøst i denne sang, hvorimod Alissa lægge en dyb growlen ind i sangen.

Kontrasterne

I det hele taget er kontrasterne et helt centralt element i Delains musik, hvor der hele tiden skiftes mellem det hårde og det bløde og mellem det enkle og det komplicerede. Dette kan også spores i bandets første videoudspil fra albummet, ’Stardust’ (se nedenfor), der begynder med nogle lidt trælse trip hop rytmer og noget Kate Bush lydende vokal inden den hele drejer sig over i lettere poppet metal med en smule prog elementer.

Alt i alt er ’The Human Contradiction’ et rigtigt vellykket album, der dog måske lige mangler det der helt uforglemmelige nummer, som ville sætte prikken over i’et. Delain er netop taget af sted på en længere Europa tur, men kommer ikke i nærheden af Danmark.