Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

En mægtigt kedelig omgang

Populær
Updated
En mægtigt kedelig omgang
En mægtigt kedelig omgang

Black Hawk har hverken held med produktion, sangskrivning, instrumentale talenter eller energien - men de har fundet på en fin albumtitel.

Kunstner
Titel
A Mighty Metal Axe
Dato
25-10-2013
Trackliste
1. Arise (Intro)
2. Fear
3. The Fighter
4. A Mighty Metal Axe
5. Nightrider
6. Fashionvictim
7. Burning Angels
8. Skills Of Arabia
9. Killer
10. Heroes
11. Venom Of The Snake
12. Beast In Black
Forfatter
Karakter
1

Tysklands Black Hawk spiller, præcis som titlen lover, ægte, uforfalsket heavy metal. Det kan føres direkte tilbage til Accept og Judas Priest i startfirserne, og det i sig selv kan man ikke indvende noget mod.

Uheldigvis besidder Black Hawk ikke tilnærmelsesvist evnerne til skrive overbevisende catchy riffs, stærke omkvæd eller finde et potent drive. Uden at være en decideret parodi ender det som en mager, let fjollet udgave af de store mestres bedste skiver. Man trækkes med kedelige, urytmiske soloer, trætte buldrende trommer og alt for få ideer, der bevæger sig op på et niveau, der bare er respektabelt.

Titelnummeret, det navnkundige 'A Mighty Metal Axe', er et alt for godt eksempel på, at det i sig selv ikke er nok at have en flot og fængende linje til at bære et omkvæd, når det ikke bygges op omkring skarpe verslinjer eller et råt og rivende introriff. Tilsvarende er uptempo-nummeret 'Nightrider' eller indledningen 'Fear' blottet for relevante melodier, og kun den afsluttende titellinje og et vist raseri trækker væk fra bundniveauet.

Heller ikke produktionen falder ud til Black Hawks fordel. Tørre, døde guitarer, trommer af pap og et totalt fravær af varme i lydbilledet suger den sidste kraft ud, og i et nummer som 'Fashionvictim' der lever højt på en intro med rene guitarer, slår det tydeligt igennem, at der skal en helt anden tilgang til brug af mikrofoner og mikserpulte, hvis tyskerne skal fungere. Og så kan en god produktion formentlig ikke redde det alligevel.