Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

For skrøbelig stemme til musikken

Populær
Updated
For skrøbelig stemme til musikken
For skrøbelig stemme til musikken
For skrøbelig stemme til musikken
For skrøbelig stemme til musikken
For skrøbelig stemme til musikken

Det burde være så godt med en baggrund i Sentenced og Poisonblack og så med den specielle stemme fra Fall of The Leafe - men, nej: resultatet er kedeligt.

Titel
Vine
Dato
27-09-2010
Distributør
Genre
Trackliste
1. Lathing A New Man
2. The White Plateau
3. This Longitude Of Sleep
4. King of July
5. Of Birth For Passing
6. Out of the Wind
7. Nights in White Satin
8. Tide Shift
9. Instead of Sand and Stone
10. Amended
Karakter
2

Vesa Ranta spillede trommer i Sentenced, som havde stor succes fra sin 'Amok'-skive, der bød på en art melodisk dødsmetal, og frem mod bandets endeligt, hvor musikken var forvandlet til en slags gothic-inspireret heavy metal.

Efter Sentenceds endeligt havde Vesa det svært med inspiration til noget nyt, men fik alligevel mønstret en lyst til at komme videre og kontaktede vennen Miika Tenkula, der havde spillet guitar i Sentenced. De nåede kun én øver før Miika senere blev fundet død i sit hjem - alkoholproblemer er den officielle årsag.

Fejlcastet sanger

Med sig havde Vesa dog også Janne Markus fra Poisonblack og bassisten Mikko Uusimaa, mens en sanger blev fundet efter et tip fra en ven: Fall of the Leafe var netop stoppet, og dermed var Tuomas Tuominen ledig. Dette bands sidste album er tidligere hyldet her på sitet.

Så man skulle tro at en Sentenced-bagmand og denne formidable sanger kunne lave noget seriøst god musik. Men desværre...det er endt lidt kedeligt med bandets atmosfæriske musik. Tuomas' stemme er en meget "nervøs" vibrato, som er ganske skrøbelig og sart. Når musikken samtidig er fin og afdæmpet, er det som om, at de to plusser giver minus. I hvert fald er det sjældent, at musikken kan klare vokalen. Det skulle have rocket mere - netop som på Fall of the Leafes 'Aerolithe'. På nogle numre er det heldigvis tilfældet, men i store træk, er det blevet for roligt.

Det er virkeligt velspillet og godt produceret. Det er smukt og det er rørende. Men slutopfattelsen er, at det også er kedeligt. Æv!

Bedøm selv på 'Out of the Wind', der trods alt har noget rock, så Tuomas' stemme passer bedre ind: