For vellydende garage

For vellydende garage

Titel
Here´s to the Future
Genre
Forfatter
Karakter
3

Fast Gallows er blevet til Kings in Exile og fejrer besværet med en gedign og overproduceret rockskive.

'Here's to the Future' er på sin vis en debut – Kings in Exile har tidligere udgivet under navnet Fast Gallows, men Warner Music bad dem finde et andet navn, og så er det altså forfra med at slå eksistens fast i folkets bevidsthed. Til dette er andenudgivelsen et godkendt og habilt udgangspunkt.

Kings in Exile er klassisk garagerock, hvor guitarer såvel som rå vokal får lov til at styre løjerne med fængende melodier og hooklines, og så en god portion drive. Og alle disse dyder har kvintetten fuldstændigt tjek på. Den eneste grund til at et enkelt omkvæd eller riff ikke sætter sig fast, må være at de potentielle ørehængere slås om opmærksomheden.

Effektiv, festligt og lidt for fint


Så langt så godt – Kings in Exile kan skrive garagerock, der egner sig fællessang, til mellemstore spillesteder og til heftige fester. De kan endda gøre det bedre end gennemsnittet, men alligevel er det næsten for pænt. De første lyt er brusende, betagende og proppet med fremdrift, der går direkte efter de pigtrådshungrende, men det er også meget sterilt, poleret og mangler live-fornemmelsen af et rigtigt svingende, tromlende rockband, der krænger sig helt ud af anlægget.

Når alt kommer til alt, er musikken måske ren garage, af den slags der kræver Marshall-stacks og hylende guitarer, men udtrykket og indpakningen kunne godt være fuldt med, så man ikke får lyst til at skrive fy-ordet "radiovenligt". Og hvis det er tanken, er det selvfølgelig også i orden – denne anmelder havde bare foretrukket en larmende version lidt lig den, som man formentligt får til koncerter.