Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Glimrende ligebenet trekant

Populær
Updated
Glimrende ligebenet trekant

3 forskellige bands på en udgivelse kan være noget rod, men Throatruiner Records slipper godt fra at smide As We Draw, Euglena og danske Hexis sammen.

Titel
3-Way Split
Dato
01-11-2011
Trackliste
1. As We Draw - Fingers To Point 03:52
2. As We Draw - Fingers To Stab 04:19
3. Euglena - Before After/After The Before 05:06
4. Euglena - Renaissance 03:28
5. Hexis - Crux 06:24
6. Hexis - Nex 02:29
Karakter
3

Hvis man ellers er kold nok til at gøre det, så er der gratis musik lige ned på harddisken, hvis man følger linket, som er vist på denne udgivelses

" target="_blank" title="3-way split">bandcamp-side.

Eller faktisk behøver man ikke være kold, for det vigtigste er at musikken kommer ud, men ansvarshaverne bag udgivelsen sætter naturligvis pris på en donation.

Og det er heller ikke dårligt, det man får. Franske As We Draw lægger ud med to ganske veloplagte post-metal-numre, som har en glimrende lyd med masser af bund og en fin let hysterisk vokal med hardcore-inspiration.

Skiftet over til russiske Euglena er faktisk ganske smertefrit, forstået på den måde, at lyden passer godt sammen med As We Draw, ligesom den lille musikalske stilændring er en meget god overgang, inden Hexis' kaos runder splitten af.

Euglena er slæbende tungt og støjende i starten af det første nummer, hvor trommeslageren sikkert er gået ud for at brygge kaffe at styrke sig på, så trommerne kan få rigtige tæv senere og i det andet nummer, som bandet stiller med. Vokalen er hysterisk, men uden at det bliver meget diskant. På trods af de relativt korte numre, formår Euglena at bygge flot op, så energien opnår episke undertoner. Som en slags Cult of Luna tilsat utæmmet vildskab og en punket indgangsvinkel.

Danskernes lydbillede skiller sig helt ud

I kraft af en mere mørk og misantropisk lyd skiller Hexis sig lidt ud fra de andre, selvom at forskellen måske ikke ville være så stor, hvis de tre bands havde indspillet på samme gear med samme producer.

Hexis skaber billeder af  kaos og stroboskoplys, der blinker ukontrolleret i mørket. Præcis som det visuelle billede til bandets show i KB18. I koncertanmeldelsen blev sammenlignet med Psyke Project, men når bandet fanges her på split-udgivelsen, så kan det høres at Hexis går en anden retning. For det uhyrligt tunge og drone/sludgede mellemstykke i 'Crux', hvor der er langt mellem trommeaktiviteten, rammer et stykke, forbi Psykes lyd. Nummeret bygges i øvrigt finurligt op igen til mere tempo og kaos.

Alt i alt er splitten et spændende bekendtskab med vægt på den mere dissonante og tonalt provokerende musik. Ovenikøbet gratis, hvis man ikke vil donere lidt moneter eller ligefrem skaffe sig udgivelsen på en af de stærkt limiterede vinyler (12"-ere forventes udgivet her i november).

Det fungerer fint som en appetitvækker, for man får lyst til at høre mere, og derved også finde ud af, om de tre bands musik, som langt fra er kommerciel, kan stå på egne ben og holde en hel skivelængde spændende, når variationen kun må komme bandet selv.