Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Klenodier til masserne, part I

Populær
Updated
Klenodier til masserne, part I
Klenodier til masserne, part I
Klenodier til masserne, part I
Klenodier til masserne, part I
Klenodier til masserne, part I
Klenodier til masserne, part I
Klenodier til masserne, part I
Klenodier til masserne, part I

Century Media har gang i genudgivelserne og har kastet sig over lidt af det svenske guld fra Ceremonial Oath, Sacramentum og The Moaning, hvis største bedrift, her mange år efter, er at vække en nostalgisk følelse.

Titel
The Book of Truth
Dato
28-01-2013
Distributør
Karakter
3

I starten af året spillede Ceremonial Oath til Gothenburg Sound Festival og har desuden annonceret, at der vil komme flere festivaljobs i år. Bandet er gendannet på ubestemt tid, og endnu lader det ikke til, at der samtidig er nyt på vej. I slutningen af januar var der dog delvist nyt fra bandet, da albummet 'The Book of Truth' blev genudgivet - og det i et nyt mix baseret på de originale bånd, og det har givet en lidt mere up-to-date-lyd på det ellers 20 år gamle materiale.

Vanvittigt interessant er denne udgivelse nu ikke alligevel set med dagens øjne, hvis man helt nøgternt skal bedømme bandets dødsmetal, der trækker på både den svenske lyd og inspiration fra satanisk, amerikansk dødsmetal. Og så et skud Slayer, hvilket måske stammer fra Ceremonial Oaths oprindelse som Desecrator, hvor stilen var thrash metal.

På trods af hidsig vokal og riffs er musikken alligevel rimeligt melodisk uden at være helt ovre i stilen fra In Flames, men bandet kan godt ses som startskuddet til den stil, da Jesper Strömblad var (og er i reunionen) medlem af Ceremonial Oath, som han dog smuttede fra, for herefter at danne In Flames i 1993. Et andet stiftende medlem var Oscar Dronjak, der siden fik succes med Hammerfall, der ellers blot var et sideprojekt for ham til at starte med. Ceremonial Oath kan ses som et sted, hvor vigtige svenske musikere trådte sine børnesko - to andre medlemmer drog fx videre til Cemetary og Tiamat.

Udgivelsen kommer desuden med bonusnumre som stammer fra bandets tid som Desecrator. For den metalhistorie-interesserede måske interessant nok, men vokalen er simpelthen så pinligt ringe, og flere af numrene lugter lidt for meget af øvelokale, så her bliver der nok ikke plads til mange genlyt. Den primære skive, albummet 'The Book of Truth', har afgjort sine momenter, men herfra håbes på, at der kommer en genudgivelse af den melodisk forfinede 'Carpet', der kom to år efter 'The Book of Truth'.

Her er lidt lyd fra skiven - men det er tilbage fra originalen. Remasteringen er bestemt til det bedre, selvom det tager toppen af nostalgien: