Kraftfuld udladning

Silent Force spiller europæisk power metal, der giver rystelser i betonen – det så være en anbefaling eller advarsel.

Kunstner
Titel
Rising From Ashes
Dato
16-12-2013
Distributør
Trackliste
01. Caught In Their Wicked Game
02. There Ain't No Justice
03. Circle of Trust
04. Living to Die
05. Before You Run
06. You Gotta Kick It
07. Turn Me Loose
08. Born to Be a Fighter
09. Anytime Anywhere
10. Kiss of Death
Karakter
3

Silent Force er Primal Fear og Voodoo Circle guitaristen Alex Beyrodt’s soloband, hvor han bakkes op af sangeren Michael Bormann, der har et metal CV så langt som stemmesedlen til det nyligt afholdte regionsvalg og som blandt andet byder på indspilninger med Jaded Heart, Zeno, Charade og Ritchie Balckmores søn J.R. Blackmore. Herudover består Silent Force for tiden af Mat Sinner, der også spiller bas i Primal Fear samt André Hilgers på trommer og Alessandro Del Vecchio på keyboards.

Som sagt er stilen på ’Rising From Ashes’ i den grad europæisk power metal. Og er man til den genre, bliver man garanteret ikke skuffet. Der er naturligvis tydelige spor til Primal Fear, Voodoo Circle, Rage og ligesindede på den tyske/centraleuropæiske power metal scene. Men der er også klare referencer til lidt mere traditionelle og melodiske bands som klassisk Rainbow, Europe, Shakra og Gotthard. Kompositorisk når Silent Force dog aldrig helt disse bands udgivelser.

Albummet lægger ud med et brag med sangen ’Caught in Their Wicked Game’, der minder lidt om noget, som Pretty Maids kunne have skudt af med en lidt anerledes og fyldigere vokal. Albumåbneren følges op af den lidt mere mediotempoorienterede ’There Ain’t No Justice’, der er en lidt flad efterfølger til åbningssangen.

Sangen ’Before You Run’ er en herlig up tempo power metal sang, der er indpakket i en masse keyboards og kor – det være igen anbefaling eller advarsel. Men det er bestemt en sang, der ville have været fremragende i forbindelse med opvarmning – læs alkohol indtagelse – forud for en heftig bytur i firserne – og hvorfor ikke også nu om dage?

I den forbindelse kan da også lige henvises til powerballaden 'Circle of Trust', der i gamle dage ville have stået skulder til skulder med David Coverdale, Bon Jovi og Scorpions. ’Turn Me Loose’ lyder meget, som noget Rainbow kunne have udgivet med Joe Lynn Turner i den vokale forgrund og ’Born to Be a Fighter’ er en orkan af et powermetalnummer, der kører på alle cylindre.

Silent Force flytter med ’Rising From Ashes’ ikke en eneste hegnspæl inden for heavy metal genren. Men det er i den grad et album, som det vil være fedt at spille luftguitar til nytårsaften, når alle svagpisserne har lagt sig efter indtagelse af alt for meget fesen alkosodavand.