Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Øl, Øl og øøhh - Øl!

Populær
Updated

V8 Wankers er ikke det mest raffinerede band, man kan forstille sig. Men bandets speed-rock’n’roll er i den grad underholdende.

Kunstner
Titel
Got Beer?
Distributør
Trackliste
1. Got Beer?
2. Bust In The Wind
3. Kick The Bucket
4. Long Spoon
5. Road Hog
6. The Enemy
7. Road Hog
8. Frankie’s Tiki Room
9. We’ll Fight Them All
10. Your Pretty Lady
11. Yeah She’s A Bitch
12. All Goes Down The Drain
13. She’s Nitro
14. Drowned In Tears
15. Why Lie I Want A Beer
Karakter
4

Tyske V8 Wankers er hidtil totalt forbigået min opmærksomhed – og det på trods af, at det nye album ’Got Beer?’ er bandets ottende siden bandet blev dannet i 2000. En søgning på Devilutions udmærkede søgemaskine viser, at bandet ikke tidligere er omtalt her, så måske er bandet bare røget totalt under radaren på disse kanter.

V8 Wankers spiller en speedy hard rock/-metal i stil med Motörhead og Rose Tattoo, tilsat et ordentligt skud punk og toppet op med solid amerikansk rock’n’roll. Bandet selv siger, at de spiller speedrock – et alternativ kunne måske være biker rock. Bandet burde vække jubel på de fleste bikerfestivaler.

Albummet starter med en optagelse af en oktoberfest i München, hvor hundredevis af tyskere skråler ’Ein Prosit, ein Prosit, Der Gemütlichkeit’ inden der sættes i gang med første sang – titelsangen ’Got Beer?’. Efter 13 yderligere sange slutter albummet med ’Why Lie I Want A Beer’. Så er bandets hovedinteresse ud over musikken vist også blevet behørigt behandlet.Men albummet igennem er der altså en masse hurtig, hård og fornøjelig rock at stampe med på. Et par af sangene skiller sig lidt ud. Det gælder således ’Frankie's Tiki Room’ og ’Drowned In Tears’, hvor de på begge sange har skruet lidt ned for tempoet, ligesom guitarlyden har fået en lidt mere pimpet lyd. Begge sange minder faktisk temmelig meget om noget, som D-A-D kunne have kommet frem med den gang, de stadig var sjove.

Det kan være svært med ord at beskrive musik, men i V8 Wankers’ tilfælde kan man tage nogle af titlerne til hjælp. Sange med titler som ’Kick the Bucket’, ’We’ll Fight Them All’, ‘Yeah She’s A Bitch, ‘All Goes Down the Drain’ og ‘She’s Nitro’ fortæller vel ret tydeligt, at vi ikke har at gøre med prog rock eller  amerikansk AOR. 

På ’Yeah She’s A Bitch’ medvirker et kvindeligt kor, som lyder rigtig meget som Girlschool i gamle dage. I det foreliggende pressemateriale fremgår det ikke nærmere, hvem der lægger stemmer til. Om sangen ’She’s Nitro’ fremgår det af pressematerialet til albummet, at den er om og er tilegnet Lena Nitro, som åbenbart er den nye stjerne inden for den tyske pornobranche.

Så altså, som allerede antydet, er V8 Wankers ikke bandet, der vil revolutionere eller reformere verden. Til gengæld spiller V8 Wankers en solid omgang kickass-rock’n’roll.