Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

På rette spor i andet forsøg

Updated
På rette spor i andet forsøg

Anden gang går bedre for The Man-Eating Tree, som har lavet et ganske udmærket melankolsk og dystert udspil.

Titel
Harvest
Dato
28-11-2011
Distributør
Genre
Karakter
3

Der var fra denne anmelder store forventninger til The Man-Eating Tree, da debuten 'Vine' udkom i 2010, da det udover et medlem fra Sentenced også gav plads til den specielle vokal fra Tuomas Tuominen fra det overset finske band Fall of The Leave.

Men albummet blev for pænt og manglede dynamik, og så blev det for kedeligt med den ellers fine vokal med masser af skrøbelig vibrato. Denne gang er der heldigvis kommet mere tyngde i musikken og lyden, og numre som 'At the Green County Chapel' og især 'Exhaled' rammer en flot melankoli, som er lidt mere rå og metallisk end sidst, hvorfor Tuomas også bedre kan udfolde sig. Ja, han får endda lov at lægge et par af sine fede growls i baggrunden, og af og til smækker han også lidt mere rocket vokal ind.

'Harvest' er dermed udmærket musik til en mørk vinteraften: smukt og dystert. Selvom vokalen i sig selv er ret speciel og måske nok til at give bandet et unikt udtryk, så må det også siges, at musikken absolut ikke tilfører genren noget nyt. Det er et af de her albums, som lægger sig på en midterkarakter, selvom det faktisk er en fornøjelse at lytte på. Kald det bare en "typisk-anmelder-teknikalitet", at der ikke bliver givet mere, når det nu sort på hvidt står skrevet, at albummet er godt.

Har du ikke før stiftet bekendskab med The Man-Eating Tree og den fine, vibrato-vokal, så er chancen i hvert fald her med den officielle til 'Armed':