Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Rasende midttemporæs

Updated

Ipsissimus er aldeles velfremført, konsekvent og kompetent black metal, der dog ikke er for ledt til også at udfolde sig i store stemninger.

Kunstner
Titel
The Way of Descent
Distributør
Trackliste
01. The First Secret Of Fatima 5:44
02. Monakhourgia/The Prince Of Tyre 9:30
03. The Second Secret Of Fatima 8:13
04. The Alchemist's Goatthrone 6:30
05. The Thrid Secret Of Fatima 7:39
06. Hodos Autapophaseos 6:52
Forfatter
Karakter
4

For denne anmelder er USA ikke ligefrem synonymt med black metal, men på den anden side, går der jo en del rundt i Dios eget land og gemmer på nordiske aner i deres –sen og –son efternavne, så på den konto skal man ikke afskrive Ipsissimus' debut, og det skal man heller ikke af musikalske årsager eller i det hele taget.

New Havens Ipsissimus er sært hæsblæsende, men alligevel føles 'The Way of Descent' mere som et midttempo-album, fordi der er god plads mellem lilletrommeslagene og guitarernes heftigt piskende riffs i sekstendedele uden markeringer, giver et dansende præg der slet ikke er så brutalt, som det ved første indtryk lader til at være. Faktisk er der overraskende megen melodi gemt inde bag ondskaben, og den smukke howlende vokal, der godt nok ikke skiller sig særligt ud fra black metal-stemmerne, men som er udstyret med både rockende og smukke stemmer.

Det hele er gemt bag et lag af anti-hifi-produktion, som dog er tydelig nok til at man kan dechifrere og udpege samtlige toner og anslag, og det er med til i de afdæmpede stykker, som midten af 'The Third Secret of Fatima' at give en art storladen og rungende stemning – ikke langt fra det pompøse, men dog stadig beskidt og smadrende, som det forventes.