Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Rock for de modne

Populær
Updated
Rock for de modne
Rock for de modne

Et fint udspil til de voksne fra et af firser-AOR'ens vigtigste bands, Michael Thompson Band.

Titel
Future Past
Dato
23-02-2012
Genre
Trackliste
1. High Times
2. Can't Be Right
3. Future Past
4. When You Love Someone
5. Here I Am
6. Beautiful Mystery
7. Break Me Down
8. End Game
9. Gypsy Road
10. Can't Miss (2012)
11. Fight For Your Life
Forfatter
Karakter
4

Ordet "fint" kommer til at optræde en del gange i den her anmeldelse, for det er så beskrivende for Michael Thompson Bands album nummer to, det tæt på fremragende og langtidsholdbare 'Future Past'.

Michael Thompson er anerkendt som en meget dygtig og meget anvendt guitarist. Han har spillet for alle inden for toppen af poppen: Jackson, Houston, Madonna, Dion, Phil Collins, Rod Stewart, Aquilera, Mariah Carey.

Men det, han er allermest anerkendt for, at Michael Thomson Bands første og indtil i år eneste udspil, det helt og aldeles fremragende 'How Long' tilbage fra 1988 (genudgivet i 2007). 'How Long' er den dag i dag af kendere regnet som et af AOR'ens all time tre bedste album.

I dag er der skiftet ud i besætningen. Blandt andet er sanger Larry King kommet til, og han gør en god, positiv forskel. For hans rå stemme er en stærk og kærkommen modvægt og kontrast til den fine og meget modne rock, som bandet leverer.

'Future Past' er et fint, meget modent og meget behageligt album uden på nogen som helst måde at lefle for de lette, poppede løsninger. Der er ikke sovset noget ind i nogen lorte popproduktion. Nej, det er ren rock for den modne. Stærke sanger og en leadguitarist i verdensklasse.

'Can't Be Right' sidder helt og aldeles perfekt og fint i skabet. Wauv for et omkvæd, en solo og nogle vokaler. 'When You Love Someone' er en fin og lækker ballade uden på nogen måde at blive kvalm. 'Beautiful Mystery' har et omkvæd, der kan rigtig meget. 'End Game' rocker og rykker igennem, og Michael Thompsons leadguitar er noget så fed her. 'Can't Miss' er en genindspilning af bandets hit fra 1988 - og holder stadig. Et herrefedt guitarriff og et omkvæd, der bare ikke slipper.

'Future Past' og Michael Thompson Band holder hele vejen igennem. Et album, der vokser og med garanti er stærkt langtidsholdbart.