Suicidal grooves

Populær
Suicidal grooves

Mike Muir holder Suicidal-gryden i kog med en række glimrende numre fra overskudslagret.

Kunstner
Titel
The Mad Mad Muir Musical Tour
Distributør
Trackliste
1. M.M.M
2. Happiness (is for people who can't stand being miserable)
3. All The Way!
4. Got Feelings?
5. Alone
6. Slightly Done Gone Stupid
7. Full Of It
8. Hang On
9. Logical Thoughts Of A Lunatic
10. Who's Next
11. What It Is
12. SloDeath
13. So What? (if we don't care)
14. Soulvation
Karakter
4

Mike Muir har for mig altid stået som en form for metalverdenens svar på Sting - og nej, her refererer jeg ikke til hr. Muirs evner udi tantrisk sex eller hans store arbejde for at redde regnskoven. Men ligesom Sting, har Mike Muir altid formået at omgive sig med fabelagtigt dygtige musikere, og selvom det nuværende kuld måske ikke har samme star power som Josh Freese, Robert Trujillo og Stephen Perkins, så er det stadig en flok skræmmende dygtige musikere, hvilket til fulde bevises på nærværende skive.

’The Mad Mad Muir Musical Tour’, er en form for opsamlingsalbum, der samler ikke tidligere udgivne numre med både Infectious Grooves og materiale indspillet under Mike Muirs ’Cyco Miko’-navn. Og på trods af, at den type opsamlinger tit er en lidt vag omgang - der er ofte en grund til, at numrene ikke blev udgivet i første omgang – så holder albummet faktisk ganske højt niveau og byder på en fornuftig tur rundt i de forskellige genremæssige hjørner af hr. Muirs ouevre, fra ’Full of It’s rendyrkede hardcore punk over ’All The Way’s muskuløse punkmetal til svedig, groovy funkrock, der udstiller Red Hot Chili Peppers som de blegfede afdankede wannabes, de efterhånden har udviklet sig til.

Albummet byder også på et par vellykkede genremæssige eksperimenter, som ’What It is’, der er kraftigt inspireret af G-funk, og den lange, dystre og udsvævende ’Slo Death. Der bliver slået enkelte skæverter undervejs, som den vildt sære ’Slightly’, der nærmest lyder hen ad det nyere Korn, og Mike Muirs begrænsede vokale evner bliver frygteligt udstillet et par steder – først og fremmest på det rent ud sagt bizarre forsøg på flerstemmige harmonier på ’Got feelings?’

Men hvis man har en forkærlighed for Mike Muirs musikalske sensibiliteter, og man ikke kan vente til det længe ventede Suicidal Tendencies-album, som rygterne siger kommer næste år, så er ’The Mad Mad Muir Musical Tour’ et fremragende bevis på, at der stadig er masser af krudt tilbage i den gamle kriger.