Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Fyn udfordrer konventionerne

Updated
584551

Trioen fra Glamsbjerg er tilbage med en ny plade, der byder på dødsmetal fra undergrunden, hvor sangene varer op til 23 minutter!

Titel
Armageddon
Dato
17-09-2021
Trackliste
1. Condemned To The Halls Of Infernal Sin
2. From Heaven’s Throne Thee Bring Forth Death
3. Gust Of Armageddon (Suicidal Winds)
4. Nun Of The Pyre - 2021 Version
5. Into The Grave (Grave Cover)
Karakter
3

Tardus Mortem udfordrer formaterne med deres seneste plade 'Armageddon', der byder på lange sange og en hektisk omgang dødsmetal, hvor der bliver kippet med hatten til deres helte i genren.

For at forstå dette, skal vi skrue tiden tilbage til sommeren 2020, hvor trioen fra Fyn satte producer Marco Angioni stævne i Death Island Studio ude på Mors midt ude i Limfjorden. Her blev der indspillet sangene til 'Armageddon', og det resulterede blandt andre i numre som 'Gust Of Armageddon', der varer hele 23 minutter og 29 sekunder.

Ikke nok med det, så er åbningsnummeret 'Condemned To The Halls Of Infernal Sin' på hele 11 minutter.  Det tredje nummer, der udgør kernen af den nye plade, varer lidt over 9 minutter. Så knap 45 minutters nyt materiale fordelt på kun 3 numre. Det er ikke helt hverdagskost i dødsmetallen, hvor numrene er lange, hvis de sniger sig op over 6 minutter. Det her er altså i en liga for sig.Musikken er, som de også selv indikerer, en blanding af Autopsy, Incantation, Grave og Cancer. De har farten fra Cancer og Autopsy, mens dybden i growlen kommer fra Incantation, og groovet fra Grave er til at høre. For at runde pladen af genindspillede Tardus Mortem også nummeret 'Nun Of The Pyre', der blev udsendt som single tilbage allerede i 2018. Og for at runde pladen af, så blev det også til et cover af den klassiske 'Into The Grave' fra førnævnte Grave.

Hvor de musikalsk skubber lidt til konventionerne, så er det lyriske tema dog mere klassisk dødsmetal. Der bliver spyet galde mod religion og desperationsskrig om menneskehedens endeligt. Det hele i tunge toner og afgrundsdybe growls. Er man til førnævnte bands og føler sig hjemme på festivaler som Kill-Town Death Fest, hvor Tardus Mortem gav koncert tidligere på måneden, så er 'Armageddon' bestemt et lyt værd.

De lange sange er noget, man skal vænne sig til. Der er mange afstikkere, så de kræver noget af lytteren. Og er man ikke så nem at skræmme væk, så kan man opleve Tardus Mortem på pladeselskabets egen fest 'Emanzipation Death Fest' på Beta i København, hvor de spiller fredag d. 22. oktober. Vi kan kun anbefale at deltage. Hvilken bedre start på efterårsferien end med dødsmetal, hvor sangene sniger sig op mod en halv times varighed?