The Used fejlprioriterer

Populær
The Used fejlprioriterer

Skal man gå holde flere muligheder åbne på samme tid, skal man helst gøre det hele helhjertet, og her fejler The Used på det groveste.

Kunstner
Titel
Artwork
Dato
14-12-2009
Distributør
Genre
Trackliste
1. Blood On My Hands
2. Empty With You
3. Born To Quit
4. Kissing You Goodbye
5. Sold My Soul
6. Watered Down
7. On The Cross
8. Come Undone
9. Meant To Die
10. The Best Of Me
11. Men Are All The Same
Forfatter
Karakter
2

Amerikanske The Used fra mormonstaten Utah er med ’Artwork’ oppe på at have indspillet fire plader, og seneste udgivelse er en af den slags som svinger så utroligt meget i kvalitet, at en helhedsbedømmelse er på umulig.

Kvartetten er ude i noget emocore-lignende med referencer til både hårdere metal og radiostationsrock, men med lige præcis så mange afstikkere i alle retninger, at en egentlig genrebetegnelse højst bliver til en uforståeligt lang sætning.

Første nummer ’Blood on My Hands’ er noget af det stærkest med et svingende intenst guitarriffs og råbe-omkvæd i stadionklassen, men lige efter kommer den rædsomme ’ &feature=player_embedded" target="_blank">Empty With You’, der muligvis er tænkt som en følsesladet ballade, men virker stærkt kalkuleret og som Matchbox-20 udstyret med en for kraftig distortionpedal.

Og således fortsætter det – med hovedløse skift mellem tunge riffs og en pompøsitet, der grænser til det kvalmende, og mellem energiske tiltag og emotionelle inputs til en pigeværelsesdepression.

Man kan selvfølgelig indvende, at det er en del af emo-stilen, og lige præcis så langt hen ad vejen, har The Used fat i den lange ende. Men det bringer dem kun halvvejs, og de pæne sider har slet ikke den samme gennemslagskraft, som når guitaren får lov til at folde sig ud og vise skarptslebne tænder – blandt andet er ’Born to Quit’ et fint eksempel på, hvordan en svinefed intro bliver formøblet og ender i tyggegummirock.