Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Traditionelt og solidt

Updated
Traditionelt og solidt

Engelske Dark Forest har med The Awakening udgivet deres tredje album. De foregående to har ikke skabt megen hype om bandet, og det gør tredje udspil desværre nok heller ikke.

Kunstner
Titel
The Awakening
Dato
27-01-2014
Trackliste
1. The Awakening
2. Sacred Signs
3. Penda’s Fen
4. Turning Of The Tides
5. Rise Like Lions
6. Immortal Remains
7. Secret Commonwealth
8. The Last Season
9. Sons Of England
Karakter
3

Dark Forest spiller en blanding af traditionel britisk heavy metal/hard rock og fastlands-power metal. Og bandet gør det faktisk rigtigt fornuftigt uden dog helt at ramme det ultimative momentum.

Dark Forest lægger ud med den overbevisende titelsang, der nok er albummets bedste nummer. Der er tale om en historiefortællende melodisk hard rock-sang i bedste britiske stil, og den toppes af et rigtig godt omkvæd.

På albummets andet nummer er der tale om sceneskift til kontinentet, hvor der lægges ud med en gang centraleuropæisk power metal i sangen ’Sacred Signs’. Det er godt, om end ikke videre nyskabende.

Således fortsætter albummet med fine små kompositioner udi heavy metallens og power metallens univers. Det er ganske fint udført uden dog rigtigt at bibringe metallen noget nyt.
Albummets afsluttes den patriotiske ’Sons of England’, men paradoksalt nok lyder sanger Josh Winnard temmelig meget som tyske Kai Hansen (Gamma Ray og ex-Helloween) på netop den sang.

The Awakening er et ikke helt tosset metalalbum, selvom det nok er tvivlsomt, om Dark Forest nogensinde kommer til at stå øverst på plakaten til Download Festival.