Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 Hurtige: Carsten Bang

Populær
Updated
10 Hurtige: Carsten Bang

For komiker Carsten Bang står AC/DC i København i 1986 som den største koncertoplevelse, mens favoritpladerne er så forskellige som fra Triptykons seneste mesterværk 'Melena Chasmata' over Monster Magnets 'God Says No' til udgivelser fra danske Mercyful Fate og ... Raunchy!

Ugens ti hurtige går til komikeren og tv-værten Carsten Bang, der var en af pioneerne på den danske standup-scene, da den for alvor blomstrede op i starten af 1990'erne. 

Siden har Bang medvirket i et utal af satire-programmer i både tv og radio og turneret med flere onemanshows som for eksempel 'Har Satan en fætter?', 'Bang! Du er død' og senest 'Dyret'.

Her på femogtyvende år inde i karrieren er den 50-årige københavner for tiden aktuel i Kanal 5-programmet '5. Halvleg.

Men hvad de færreste nok ved om den kendte komiker er, at hans hjerte banker for den gode heavy metal – og især danske Mercyful Fate og AC/DC.
 
1. Hvad er dit første minde med heavy metal?

De fleste vil nok kalde det deres ”første minde med hard rock”. Det er fra 10. klasse, i 1981, da jeg via en amerikansk udvekslingsstudent blev præsenteret for et kassettebånd med AC/DC's 'For Those About to Rock'. Jeg hørte det. Hørte det igen. Hørte det igen. Og igen og igen. Jeg var spellbound.
 
2. Hvem er dit favoritband gennem tiderne?

Det er lidt svært at svare på, da det kan veksle lidt – men ét band, jeg altid vender tilbage til, er Mercyful Fate.
 
3. Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?

Indtil for nylig ville det have været Lemmy, men den går jo ikke mere. Så måske King Diamond ... Nej, jeg ville grave Lemmy op og sidde og drikke en øl med resterne.
                                
4. Hvad er dine fem yndlingsplader?

Mercyful Fate – 'Don’t Break the Oath'– Det er ALTID én af mine yndlingsplader.
AC/DC – 'Flick of the Switch' – Et (synes jeg) alt for underkendt AC/DC-album.
Monster Magnet – 'God Says No' – Det bedste stoner rock-album.
Raunchy – 'A Discord Electric' - Dansk metal, når det er allerbedst.
Triptykon – 'Melana Chasmata' – Der er SÅ meget godt på det album.
 
5. Hvad er din bedste koncertoplevelse nogensinde?

Det må nok være AC/DC i Falkoner Salen i 1986. Min første ”store” koncert. På et tidspunkt løb Angus Youngs sved ned over mig via hans højre albue. Heldigvis skulle jeg med et sent tog hjem om natten til Jylland, så der gik flere timer, inden jeg kom i bad. Jeg var værnepligtig i Holstebro og nåede lige netop tilbage til en øvelse næste morgen – så der gik rigtig mange timer, inden jeg kom i bad.
 
6. Hvilke platforme bruger du til at opdage nyt musik?

Jeg er meget old school og hører til de, der stadig køber en cd ind imellem – mest af alt da jeg har en gammel analog bil med cd-afspiller. Ellers opdager jeg ny musik via word of mouth og forsøger at opsøge nye navne til koncerter eller festivaler.
 
7. Hvilket band er din guilty pleasure?

Mötley Crüe. Jeg kan simpelthen ikke lade være med lige at høre 'Shout at the Devil' og andet old stuff en gang imellem.
 
8. Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan?

Jeg tror egentlig ikke, jeg er blevet mødt med de store fordomme – men mest af alt har jeg mødt, at folk har været overraskede over, at jeg er til heavy og metal. Jeg husker en koncert med Judas Priest, i KB Hallen i 1991, hvor jeg, sammen med min cand.merc-medstuderende Claus, blev mødt af det undrende spørgsmål: ”Hvad laver I her?”, da vi rent tøjmæssigt stak lidt ud.
 
9. Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet?

Stort set alle oplevelser. Det er jo én af de ting, der bør fremhæves ved heavymiljøet: at det er fyldt med gode oplevelser. Jeg har været til mange heavykoncerter – og ALDRIG oplevet et slagsmål, men kun god stemning mellem alle de forskellige typer mennesker, der er til heavy. Derimod har jeg flere gange oplevet slåskampe til pop-koncerter.
 
10. Hvorfor er du heavyfan?

Jeg elsker energien i musikken. Og så er det også en genre, hvor man ofte får de bedste og dybeste tekster.