Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige: Christian ”Edgecrusher” Orostegui

Populær
Updated
10 hurtige: Christian ”Edgecrusher” Orostegui

Vi genopliver klummen 10 hurtige til en heavynørd. Mød i første nye ombæring pladepusher Christian ”Edgecrusher” Orostegui, der blandt andet driver Vinyl 666, og hvis interesse for heavy metal især skyldes de danske legender i Mercyful Fate.  

Efter et godt stykke tid i dvale er klummen "10 hurtige til en heavynørd" tilbage.

Det gamle koncept var rettet mod musikere, men den nye form vil fremover fast hver uge være alt mellem store fans over formidlere og branchefolk til kendisser, der dyrker passionen i smug – både danske såvel som udenlandske.

Vi starter med pladepusher Christian ”Edgecrusher” Orostegui, der er 43 år, bosat i København og som driver Vinyl Records 6661. Hvad er dit første minde med heavy metal, der gjorde dig til fan?


Mit første møde med var Mercyful Fates 'Melissa' tlbage i 85/86. Jeg var sgu ret skræmt over udtrykket, og mine forældre skulle bestemt ikke se, at jeg havde købt den LP.

2. Hvem er dit favoritband gennem tiderne?

Mercyful Fate.

3. Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?

Michael Denner (guitarist i Mercyful Fate, Denner/Shermann, Denner's Trickbag m.fl.).

4. Hvad er dine fem yndlingsplader?

Mercyful Fate – 'Melissa'.
Iron Maiden – 'Iron Maiden'.
Forbidden – 'Twisted Into Form'.
Slayer – 'South of Heaven'.
Death – 'Spiritual Healing'.

5. Hvad er din bedste koncertoplevelse nogensinde?

King Diamond og Candlemass i Grand Palace, Odense 1990. Denne koncert forvandlede mig til metalhead.

6. Hvilke band er din guilty pleasure?

Incubus (det brasilianske dødsmetalband, der nu er kendt Opprobrium, ikke hybridmetalbandet fra halvfemserne) ... Pisse fedt, men kristent band.

7. Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan?

Masser igennem årene! Tiderne har dog ændret sig, og man bliver i dag mere accepteret som metalhead. I 80'erne og 90'erne blev man ofte stemplet som tonedøv og musikalsk afsporet, når man spillede noget tråd.

Heavy metal var jo et ret nyt fænomen i 80'erne, og udenforstående havde ikke meget til overs for det. I dag bliver man stadig kigget skævt til, men folk har dog fået mere forståelse for musikken samt livsstilen. Måske fordi flere er begyndt at tænke, at det nok ikke er så farligt, når modeverdenen pludselig har taget metal-ikoner til sig i deres kollektioner.

8. Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet?

Rigtig, rigtig mange gode oplevelser. Jeg møder så mange søde mennesker, som gør en kæmpe frivillig indsats for at få arrangementer til at fungere. Mange som altid er villige til at hjælpe med at planlægge eller tilbyde kost, logi og transport. Jeg føler, at metalmiljøet godt kan fungere som et slags brotherhood.

9. Hvilke medier/anmeldere lytter du til?

Knap så mange. Jeg lytter til Sort Søndag i ny og næ. (Prøv med Devilution!? Red.)

10. Hvilke platforme bruger du til at opdage nyt musik?

Facebook, Youtube, Discogs.com samt gennem andre metalnørder.


Christian "Edgecrusher" står sammen med Michael Denner bag HEAVY THUNDER, der er et nyt metal-marked, som løber af stablen første gang den 31.oktober 2015 på Bartof Station på Frederiksberg. 

Markedet vil bestå af adskillige distroer og sælgere, som alle vil have deres egne stande med masser af produkter, og der vil i løbet af dagen både være velskænket øl i baren, metal-quiz og dj's, der sørger for en god gang tråd.

Læs mere om arrangementet på dets Facebook-side.

Menu