Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige: Jannie Ravn Madsen

Populær
Updated
10 hurtige: Jannie Ravn Madsen

Hun har været anmelder hos Bands of Tomorrow og Heavymetal.dk, bookingassistent ved TRÅD og nu fotograf for Blastbeast. Mød Jannie Ravn Madsen, der er med i juryen af de sidste indledende runder af årets Wacken Metal Battle.

Titel
Wacken Metal Battle 2018
Forfatter

1. Hvad er dit første minde med heavy metal?
Mit første minde er nok, da jeg som ung teenager blev præsenteret for Slipknot af mine venner, og jeg var vildt fascineret af musikken og deres makabre masker. Hele det univers var nyt for mig i min solstråletilværelse i det mørke Jylland.

2. Hvem er dit favoritband gennem tiderne?
Uden tvivl Iron Maiden. Jeg vender altid tilbage til dem, og jeg bliver gang på gang overvældet af, hvor fedt de spiller sammen. De rammer bare rigtigt både musikalsk, i tekst og live og jeg bliver aldrig træt af at høre Maiden.

3. Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?
Jeg er kæmpe fan af at sludre over en øl (eller anden alkoholisk drink), så der er ikke mange, jeg IKKE ville drikke en øl med. Skulle det være, foretrækker jeg en skæv persona som K.K. Warslut eller Ozzy Osbourne, som lever i en helt anden dimension, for det er da noget sjovere (på godt og ondt) at få indblik i en anden verden end ens egen.

4. Hvad er dine fem yndlingsplader?
Det er umuligt at svare på, synes jeg! Men her er fem, som jeg er glad for af meget forskellige grunde:

1. Iron Maiden – 'The Number of the Beast'
2. Venom – 'Black Metal'
3. Parkway Drive – 'Deep Blue'
4. Amon Amarth – 'Twilight of the Thunder God'
5. Emperor – 'In The Nightside Eclipse'

5. Hvad er din bedste koncertoplevelse nogensinde?
Igen: Så mange koncerter har betydet så meget forskelligt. Men det er nok Iron Maiden på Orange Scene i 2011. Kombinationen af den magiske Roskilde stemning med min første Maiden koncert… den sidder stadig godt fast.

6. Hvilke platforme bruger du til at opdage nyt musik?
Spotify, Facebook og YouTube. Jeg ender tit et eller andet udefinerbart sted på nettet, fordi jeg ender i et uendeligt hul af digital musik.

7. Hvilket band er din guilty pleasure?
Guilty pleasure er noget pjat, der er ikke noget at føle skam over. Jeg kan finde på at lytte til alle mulige andre genrer. Jeg har en forkærlighed for dansk rap, oldschool hiphop og 90’er poprock.

8. Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan?
Jeg har hørt den sædvanlige svada med, at metalfans må være sindssyge, onde og vrede og hvordan kan det være, jeg ikke er det?

9. Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet?
Heldigvis mange flere gode end dårlige. Der står altid nogen klar til at hjælpe, hvis man mangler cola til sin rom, en luftpumpe eller man skal køres til sygehuset. Stort som småt. Og på tværs af landegrænser. Tror det er, fordi alle er så passionerede omkring metal, at vi automatisk føler et fællesskab og et ’helle’ i musikken. Det er fedt!

10. Hvorfor er du heavyfan?
Hvorfor ikke?!