Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 Hurtige til Niels Paridon

Populær
Updated
10 Hurtige til Niels Paridon

Niels Paridon er en del af redaktionen på landets førende filmpodcast, Filmnørdens Hjørne, og som et moderne dannet menneske er han naturligvis også metalfan.

Hvad er dit første minde med heavy metal?

"Jeg voksede op med klassisk rock, og min vennekreds lyttede udelukkende til pop og mainstreamrock, så decideret tungmetal blev jeg som barn aldrig rigtigt udsat for. Jeg husker, at jeg som 11-årig i 1994 så en musikvideo, som jeg syntes var den værste omgang larmende bras – jeg fandt senere ud af, at det var 'Blind' af Korn, et band, jeg 4-5 år senere kastede mig frådende over.

Min rigtige introduktion til hårdere musik var i 1996, da min fætter spillede Nirvanas album 'In Utero' for mig. Sjovt nok var det fræsernummeret 'Tourette's', jeg først faldt for – jeg havde som 13-årig tydeligvis brug for en ventil, som jeg fandt i larmen, og jeg har benyttet mig af den lige siden."

Hvem er dit favoritband gennem tiderne?

"Som teenager kom Metallica til at betyde alt, og jeg kan altid vende tilbage til dem (jeg er i øvrigt enig med de anmeldere, som kalder 'Hardwired... To Self-destruct' bandets bedste skive i 25 år). Op gennem mine tyvere havde Iron Maiden, Ronnie James Dio og Devin Townsend dog større betydning. Og Cannibal Corpse. Og Opeth. Og Judas Priest! Og Slayer!! Og Pantera!!! Vent, hvad var spørgsmålet ...?"

Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?

"Devin Townsend. Jeg opdagede Strapping Young Lad og derefter hans soloprojekter for ca. ti år siden, og han blev meget hurtigt mit yndlingsmenneske i musikbranchen. Han er ikke nødvendigvis min yndlingsmusiker, men hans jordnære, ydmyge og selvironiske natur er meget befriende! Han tager sin kunst meget seriøst, men han tager sig selv meget lidt seriøst, hvilket jeg finder utroligt tiltalende."

Hvad er dine fem yndlingsplader?

"I vilkårlig rækkefølge:
•    Metallica – Master of Puppets
•    Judas Priest – Painkiller
•    Opeth – Ghost Reveries
•    Iron Maiden – Powerslave
•    Pantera – Vulgar Display of Power."

Hvad er din bedste koncertoplevelse nogensinde?

"Puh, der er mange vilde oplevelser at vælge imellem, men jeg tager Devin Townsend Project på The Rock i 2011. Mit mancrush på Devin kulminerede i forbindelse med udgivelsen af pladen 'Addicted' i 2010, som denne koncert kom i kølvandet på, og under nummeret 'Bend It Like Bender' kom jeg beruset op på scenen og skrålede omkvædet i mikrofonen sammen med Devin. Efterfølgende sludrede jeg kort med ham i baren og fik endnu en gang bekræftet, at den mand bare er helt igennem likeable! En fantastisk oplevelse for en fanboy."

Hvilke platforme bruger du til at opdage ny musik?

"Til nyt musik bruger jeg oftest Spotify og YouTube, og så benytter jeg diverse hjemmesider (såsom Devilution, naturligvis) til at opdage navne inden for subgenrer, jeg er glad for. Når det så er opdaget, er jeg typen, som stadig er gladest for at købe cd'er og vinyler til stuen, omend jeg aldrig ville kunne undvære min 160 GB iPod Classic eller Spotify på mobilen."

Hvilket band er din guilty pleasure?

"Jeg er musikalsk omnivor, og jeg lytter til alt, jeg kan komme i nærheden af, inden for alle genrer. Derfor er der ikke noget, jeg som sådan skammer mig over at kunne lide, men af det mere umetalliske er jeg eksempelvis virkeligt glad for Seal, Tina Dickow, Sia og en hel del electronica. Og så lytter jeg, sjovt nok, også ofte til filmmusik."

Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan?

"Jeg har altid været aldeles tilforladelig af udseende, i pænt tøj og med pænt, kort hår og skæg. Jeg har aldrig haft behovet for et visuelt tilhørsforhold til metalmiljøet, kun i form af en band-shirt en gang imellem. Derfor skal man snakke med mig (eller fange mig i en band-shirt) for at finde ud af, at jeg er metalhoved, og af den årsag har jeg altid formået at afvæbne folk, inden deres fordomme kunne tage form, hvilket helt klart har været mere held end forstand."

Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet?

"Jeg har sjældent oplevet så megen kærlighed, kammeratskab og inklusion som i det danske heavymiljø. De fleste metalhoveder, jeg kender, er rare og varme mennesker, som nyder at dele glæden ved musikken og den energi, man i fælleskab får ud af musikken. At jeg kan snuble i en moshpit, og der et sekund efter er ti arme, som hiver mig op igen, vidner om et ønske om fællesskab og om, at alle skal have det sjovt. Et arrangement som Copenhell er nok det mest positive og hyggelige, jeg endnu har oplevet."

Hvorfor er du heavyfan?

"Sammen med film er musik, og i særdeleshed metal, min foretrukne eskapisme. Hvis man formår at lære sine ører at tøjle og forstå den energi og de følelser, det kontrollerede kaos vækker i én, er det den ultimative måde enten at slippe væk fra eller at blive bekræftet i de tanker, som fiser rundt i ens hoved. Der er en grund til, at de fleste opdager og finder trøst."

Udover at være medvært på Filmnørdens Hjørne laver Niels Paridon også sin egen video-blog – " target="_blank">Picture Paridon, hvor han anmelder film, og han har spillet bas i metalbandet Our Sin, Nightwish-coverbandet Dark Passion og rockbandet Mala Costumbre