Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Årsliste 2011 - Henriette Mai Rahbek

Populær
Updated
Årsliste 2011 - Henriette Mai Rahbek

Skammen sænker sig over min studenter (jule)crib – min hukommelse er hullet som en si, og jeg kan ikke huske hvad året har budt på!

Dato
26-12-2011

Årets internationale albums:

1. THE HAUNTED - "Unseen" fik jeg endelig krammet på The Haunted. Bandet har ikke før budt på noget, der ramte plet for mit vedkommende, men nu er jeg kæmpe fan. Albummet fungerer fint som modvægt til min musiksmag i øvrigt!

2. OPETH - "Heritage" - albummet har haft samme virkning på mig som ovenstående band/album. Nu elsker jeg stort set alt med Opeth.

3. PATHOLOGY - "Awaken to the Suffering" – når man som jeg er Suffocationfan, skal man – synes jeg – lytte til de bands, som gør noget lignende. Hurtigt og teknisk!

4. MASTODON - "The Hunter" – er tæt på hvad ’Crack the Skye’ albummet gjorde for mig. ’The Hunter’ er ligeledes et genialt album med skæve detaljer og højt teknisk niveau leveret med et lavere tempo end hvad jeg normalt lytter til.

5. SEPULTRUA - "Kairos" – knald godt album.

Årets danske albums:

1. ILLDISPOSED - "There is Light (But it is Not for Me)" – har i mit hoved en anden lyd, men bandet er stadig tight og vokalen brutal!

2. HATESPHERE - "The Great Bludgeoning" – har genfundet bandet lyd, sådan som jeg allerbedst kan lide den. Bandet med Esse i front giver stadig nogen af de mest vedkommende liveshows leveret af danske bands.

3. HELHORSE - "For Wolfs And Vultures" – helt igennem et fedt album men dejlig variation og med musikalske tråde til mine tidligere favoritter.

4. CROCELL - "The Wretched Eidola" – stort album. Ik’ så meget pis – det fee!

5. THE PSYKE PROJECT - "Ebola" – smukt, inderligt og energisk! Jeg håber, at bandet aldrig stopper!

Årets internationale hit:

THE HAUNTED - "Unseen" – titelnummeret stikker lidt ud fra resten af albummet og er altså min favorit. Smuk smuk vokal!

Årets danske hit:

ILLDISPOSED: "Heaven Forbid" – jeg bliver aldrig træt af Bo’s vokal og den overlegne komposition, som kendetegner bandet.

Årets genfundne klassiker:

CARNIVORE - "Carnivore" – jeg elsker humoren i teksterne og vokalen og så går det bare stærkt. What’s not to like?!

Den overså jeg i 2010:

GHOST: "Opus Eponymous" - er et helt fantastisk album og lyder som intet andet. Jeg kan kun smile og tre favoritter er "Ritual", "Elizabeth" og "Stand By Him". Det er blevet til to koncerter med bandet FØR jeg dog hørte dette fremragende album! Jeg er blevet afhængig af at høre det takket være en vedholdende god ven!

Årets DVD:

SUFFOCATION – eller øh nej….den er udskudt endnu et år ifølge Terrance Hobbs…

Årets opsamling/bokssæt:
Ejer absolut intet!

Årets koncerter:

1. MASTODON, Roskilde festival, 01-07-2011 – Det er første gang, at jeg hører dette band ikke bare spille opvarmningskoncert. Vejret var godt, øllene mange og kolde – og alle de rigtige mennesker var ved min side. Uforglemmeligt!

2. NILE, Amager Bio, 17-02-2011 - Mere tungt og samtidig langsomt bliver det ikke. Bandet var et forholdsvist nyt bekendtskab for mig og jeg nød hvert et sekund af vokalen og orkestreringen. Deres plader er geniale, men jeg var og stadig er overrasket over hvor perfekt de kan levere fede numre så som Black seed of Vengeance og 4th Arra of Dagon. Hvis jeg elskede te, ville Nile være ’min kop te’.

3. ALL THAT REMAINS, Copenhell, 18-06-2011 - Jeg har set bandet før, hvor de gentagne gange har skuffet, men en sidste chance skulle de have. Jeg var fuld og havde godt selskab og fik sunget med på alle sangene.

4. DARKEST HOUR, DEVILDRIVER og MACHINE HEAD, Amager Bio, 08-11-2011 - Tre helt utrolig fede bands på én aften – det kunne kun blive godt og heldigvis havde alle bands det på samme måde. Lyden var dårlig, men ikke oppe på balkonen, så der stod vi med en meter til nærmeste ølsalg. Det var en lang og perfekt aften.

5. SEPULTURA, Wacken, 07-08-2011 - Allerede 14 dage senere så jeg dem på The Rock – to totalt forskellige koncerter, men kanon fede!

Årets internationale navn:

THE HAUNTED…Det KAN ikke være anderledes!

Årets danske navn:

ILLDISPOSED – ingen over ingen foran!

Årets nye internationale navn:

GHOST – ja nye er de jo ikke, men det er de faktisk for mig. Jeg elsker det band nu og det har taget tid. Men alt det gode er altid værd at vente på. Jeg troede i starten, at det var mest humor, men det band kan virkelig noget med stemning, og jeg tænker Dio møder King Diamond.

Årets nye danske navn: Jeg kan ikke komme i tanke om noget! Men jeg vil gerne udfordres!

Årets comeback:

HATESPHERE – nogen gange er forandring godt, men andre gange vil man gerne have at ting forbliver som de var. Sådan har jeg det med Hatesphere!

Årets optur:

Wacken og Aalborg Metalfestival.

Årets største skuffelse:

At jeg arbejder for meget, laver for mange interviews, drikker for mange øl og går til alt for mange metal koncerter, hvorfor jeg dermed konstant nedprioriterer mit speciale, som altså ikke bliver færdigt i 2011. Nej hov vent – jeg blev edderspændt under Suffocation-koncerten, fordi forsangeren valgte at belære mig, som om jeg stod til en anden hardcore koncert, hvor man typisk bliver undervist i bæredygtighed, dyrevelfærd og deslige. En ting er en (ung) hardcore attitude og ’se mig jeg ved alt og du ønsker at labbe min viden i dig’, men når du står til en Suffocationkoncert (min allerførste) og vokalisten er +40 så nægter jeg at blive belært om noget som helst – bare spil for helvede!

Mit største ønske for 2012:

Mit speciale skal skrives og afleveres inden sommer. Musikmæssigt vil jeg lade mig forbavse og overraske. Det skulle da lige være at se Opeth... og Gojira igen igen igen...

Det glæder jeg mig mest til i 2012:

Mastodon, Copenhell og Wacken.

Menu