Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Odense Metalfest: En optakt!

Updated
OMFfront22

Odense Metalfest er lige om hjørnet. Devilution er på pletten, og dykker ned i programmet, der både står på legendariske vikinge-dødsmetallere i Unleashed til sydfyns hårdeste trio Tardus Mortem.

Spillested
Dato
21-10-2022
Forfatter

Den nye dreng i klassen; Odense Metalfest hiver på sin førsteudgave store navne som Marduk og Unleashed til landet, men præsenterer også fynske navne som Terrorpy og Arsenic Addict. Som byen i midten af landet er der ingen undskyldninger, vi skal praktisk talt bare vælte ud af toget, som har lagt plads til forfesten, og gå 50 skridt mod spillestedet Posten, som bliver weekendens omdrejningspunkt.

Måske har du billetter – måske skal du have købt dem – her er i hvert fald en lille guide og udpluk!

Odense Metalfest: Fredag

Det lokale hardcore-band Mite har æren af at åbne festivalen. Måske så du dem hoppe ned blandt publikum på HXC over HCA tidligere på året. Der er god grund til at rykke fredagsbaren ned på Posten denne fredag!

Mite
Lille scene 15.15

Med rødder plantet i det sydfynske og nogle af de absolut fedeste riffs i dansk metal op gennem 00erne er Urkraft disse år tilbage med fuld kraft, og aktuelle med det hårdtslående album ‘The True Protagonist’ fra i år. En institution i dansk dødsmetal. Det bliver varmt og hidsigt!

URKRAFT
Lille scene 18:00

Hardcoregenren snydes ikke på årets OMF. Hollandske Born From Pain har i snart 25 år været garant for klassisk hardcore af typen der efterlader pitten i brand.

Born From Pain
Store scene 21:00

Med 14 studiealbums og en karriere, der går ind i sit toogtredivete år bør en introduktion til mægtige Unleashed ikke være nødvendigt. Ægte dødsmetal med vikinge-vibes fra længe før det, for nogle, blev moderne at lege robåd på gulvet. Tales der om “The big four” i svensk dødsmetal består det af Entombed, Dismember, Grave og Unleashed! Bandet har været en bærende søjle i definitionen af svensk dødsmetal og med deres lyd inspireret hundredvis af bands kloden over gennem tiden. Forsanger Johnny Hedlund forlod Nihilist (der senere blev til Entombed) og stiftede Unleashed i 1989 – en levende legende på metalscenen.

Legendariske Unleashed spiller deres eneste danske show i 2022 på Odense Metalfest og der er lagt op til et vikinge-togt af den unikke hårde slags!

Unleashed
Store scene 23:00

 

OMFplakat22

Odense Metalfest: Lørdag

Måske har du ondt i håret. Måske gør det ikke mindre ondt når Tardus Mortem allerede kl. 14:30 river dig rundt. En perfekt tømmermændskur og absolut noget af det hårdeste, mest kompromisløse, mest sønderknusende der er kommet ud af Fyn! Gå ikke glip af Tardus Mortem.

Tardus Mortem
Lille scene 14:30

Kolding og Fredericias egne hardcoredrenge i Earn Your Scars kigger også forbi OMF og vil med sikkerhed få gang i pitten! Med 20 års erfaring i genren og en “no bullshit”-attitude vil Posten helt sikkert koge over og få startet lørdagens fest.

Earn Your Scars
Store scene 17.00

Svenskerdød, høj puls og HM2-pedaler. Hvad mere kan man ønske sig?
Det skulle lige være at Lik kom forbi Odense Metalfest og serverede deres hårdtslående version af moderne svensk dødsmetal. Og det gør de!

Lik
Store scene 21:00

Straight out of Kattegat! Ganske som man gik rundt og syntes at dansk thrash stod i stampe kom Killing forbi med deres energiske og sønderrivende thrashmetal. Direkte fra Djursland til Odense Metalfest og mon ikke der bliver varmt i pitten foran Lille scene? 

Killing
Lille scene 22:00

Mægtige Marduk. Deres første show på fynsk jord. Måske det største svenske black metalband gennem tiderne – i hvert fald et af de mest nådeløse og aggressive! Der er lagt op til et hidsigt sort ritual når Marduk entrerer Store scene som sidste navn på årets Odense Metalfest.

Marduk
Store scene 23:00

OMFProgram22