Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Videopremiere: Meejah – ‘Queen Min, Rise (Fire ☲)’

Updated
meejah still

Dansk-koreanske Meejah udgiver deres første video. Devilution præsenterer den europæiske premiere.

Kunstner
Titel
Queen Min, Rise (Fire ☲)
Dato
05-04-2023
Forfatter

Meejah, som vi sidst mødte i Aalborg, udgiver deres første musikvideo. Det handler om sangen 'Queen Min, Rise (Fire ☲)', fra albummet 'Queen of Spring'. Videoen er filmet i Frederiksbergs over 150 år gamle botaniske haver med kunstfotograf Frej Rosenstjerne, og bliver udgivet gennem koreanske Poclanos.

Meejah forklarer:
– Vi ønskede at arbejde med Frej Rosenstjerne, fordi vi vidste, han kunne indfange potente, visuelle billeder, og finde eget ståsted blandt vores forbilleder i Tarkovskys Spejlet, slowmotion-skud i Melancholia og koreansk, shamanistisk Salpuri dans, som udføres som et ritual i ære af de dødes ånder.

Nummeret omhjandler Queen Min, der var den sidste koreanske kejserinde, og sangen tager hendes perspektiv og hendes stemme. Hun blev myrdet og brændt i kejserpaladset i Seoul i 1895 af japanske lejemordere. Den historiske begivenhed er kendt som Eulmi-hændelsen (을미사변) og er regnet som en af de mest tragiske begivenheder i koreansk historie.

Hændelsen var en afgørende brik frem mod destabilisering og det Japanske Imperiums 35 år lange besættelse og kolonisering af Korea. I sangen rejser hendes historiske eftermæle sig fra asken mod det overgreb og den uretfærdighed, som blev gjort imod hende.Meejah fortolker transnational identitet, nordisk melankoli og koreansk taoisme, og blev i 2022 nomineret til den Steppeulv som første danske band med en kvindelig, asiatisk frontperson.

– Vi er glade for at bidrage til den koreanske diaspora fra et nordisk udgangspunkt, genforbinde rødder og nyfortolke fortællinger i denne tid med asiatisk repræsentations fremgang i Vesten, som for første gang bliver synlig på sine egne præmisser i disse år. Vi er stolte over at give vores lille bidrag til den bølge”.

Meejah er Daniel Nayberg, Andreas Isbrandt Løvenskjold & Mai Soon Young Øvlisen.


Videoen er filmet af Frej Rosenstjerne, instrueret af Mads Elmquist, klippet af Jon Gotlev og blevet til på baggrund af Mai Soon Young Øvlisens visioner.