Fed metal og kolde bajere i Slagelse

Populær
Fed metal og kolde bajere i Slagelse

Koncertarrangør Per Korsgaard fortæller i denne artikel om det årligt tilbagevendende arrangement Cold Beers and Bleeding Ears, hvis årlige udgave nærmer sig med hastige skridt.

Sidste år havde Devilution en fotograf i Slagelse, da anden udgave af Cold Beers and Bleeding Ears blev afholdt på Badeanstalten i Slagelse, så selve arrangementet burde ikke være helt ukendt for de mest opmærksomme Devilution-læsere. Er man også velbevandret i dansk metal, så vil man vide, at arrangementets navn matcher en udgivelse fra FIJI, der har været på plakaten alle årene, selvom de måtte trække sig sidste år.

Det er dog ikke FIJI, som står bag arrangementet – her skal vi have fat i en af metallens mange ildsjæle, nemlig Per Korsgaard, der var så flink at besvare vores spørgsmål om Cold Beers and Bleeding Ears.

-    Det startede i 2011, hvor jeg sad og snakkede med mine daværende band-mates, om at vi godt kunne tænke os at spille et lidt større sted i Slagelse. Dengang havde vi kun spillet på Studenterhuset i Slagelse, og vi havde snakket sammen nogle af de lokale bands om at leje Badeanstalten. Det blev kun ved snakken, så jeg besluttede en dag selv at kontakte stedet, og så stå for det hele selv, for så kunne jeg også selv bestemme det hele, hehe. Jeg ret sikker på, at jeg allerede havde besluttet mig for, at blev det en succes, så ville jeg gentage det årene efter.

Men hvorfor lige Slagelse?

- Grunden til, at jeg valgte Slagelse, er, fordi det er her, jeg selv bor (i Flakkebjerg nu), men også fordi der på det tidspunkt ikke skete noget på metalscenen i Slagelse, hvor der før i tiden havde været en del, da Badeanstalten og musikforeningen Trio havde et godt samarbejde. Jeg er ret glad for, at jeg valgte det her, for badeanstalten er et fedt spillested, men også pga. logistikken, da det ligger nær stationen. Desuden ville det kræve endnu mere arbejde, hvis jeg skulle til at arbejde i en by, jeg ikke selv bor i, og jeg står jo selv med alt arbejdet.

Et lokalt trækplaster er vel smart at have med så?

- Min plan er helt sikkert altid at satse på at have et lokalt band på plakaten, da de trækker en del fans til, fordi de kender så mange af de lokale metalhoveder. Selvom jeg gør det her for min kærlighed til metal, vil jeg helst ikke have røde tal på bundlinjen i mit regnskab, når det hele er gjort op. Jeg står med alt arbejdet og alle udgifterne, og den eneste indkomst, jeg har på aftenen, er døren. Stedet står for ølsalget, hvorfor jeg skal have så mange betalende gæster som muligt for at kunne afholde det igen i 2014, 15, 16 osv. Det er også derfor, jeg desværre må holde gæstelisterne meget korte.

NÅR MAN SELV SÆTTER DAGSORDENEN

Hvad er så det største ”scoop” på plakaten i år?

- Dem alle, haha! Det er fordelen ved at stå for det hele selv. Jeg vælger bands, som jeg selv gerne vil se og høre live, men må dog være ærlig og sige, at svaret må være svenske Faithful Darkness, som jo nok er lidt mere etableret end de andre bands, jeg har haft på plakaten tidligere. Bandet er  skabt af den tidligere Soilwork-stifter, guitaristen Jimmy "Judas" Persson. Og jeg har for nyligt fået lyttet til hele deres album og kan kun sige, at jeg glæder mig enormt meget til at se dem på scenen. Sidste år var der en outsider i musikgenren ved punkbandet X Teenage Rebels, og i år har jeg en anden outsider i Forever Still, som i sammenligning med aftenens andre bands er i den noget blidere ende.

Hvordan ser den optimale fremtid ud for Cold Beers and Bleeding Ears?

-    Mine nærmeste ambitioner er helt sikkert at få rykket det til om sommeren og afholde det udendørs. Det er nemlig ikke så tit, at upcoming-bands får den chance, og så kunne det være super fedt at få et par sponsorer på, så musikerne måske kunne få noget for deres arbejde, udover at de bliver hørt, og at de får lov til at arbejde sammen med ”verdens rareste mand”, som jeres dejlige trommeslager kalder mig, haha (her henviser Per til skribentens eget band – red.). Men snakker vi lidt længere ude i fremtiden, er ambitionerne/drømmen en to-dages festival for upcoming-bands, men med et udenlandsk navn hver aften til at headline.

Det hele foregår den 18. oktober på Badeanstalten i Slagelse. På programmet er følgende bands:

Faithful Darkness
Vanir
Fiji
Contrition
Forever Still

Billetter kan købes i forsalg ved at via dette LINK.