Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #115

Populær
Updated
House of Franco #115

Da Eyehategod kom forbi Beta på Amager, havde Jens en hyggelig snak med New Orleans' sludgelegender, før de skulle på scenen denne varme augustaften.

Kunstner
Titel
Eyehategod
Spillested
Genre

Der blev talt om Katrina, Dracula-kostumer, Eyehategods kommende album samt deres kærlighed til Danmark. Til stede var Mike, Jimmy, Brian, Gary og Devilutions gode doom metal-ven Nils Markvardsen, der assisterede med spørgsmål til bandet. Gutterne spillede senere et bundsolidt sæt, hvor blandt andet Coffins var til stede blandt publikum.


Husker I Loppen-showet på Christiania?

Mike: Yeah. Vi taler stadig om det show! Vi vil hellere end gerne spille der igen.

Sidste gang, Eyehategod var i Danmark, var her på Beta.
Jimmy: Ja, det er fedt. Der er BBQ udenfor. Lige som at være i min baggård derhjemme, haha.

Hjemme. Jeg har været i New Orleans tre gange. I har et nummer, som hedder ’New Orleans Is The New Vietnam’. Hvordan klarer folk det i dag, 8 år efter Katrina-katastrofen?
Mike: Mange folk lider stadig af Post-Traumatic Stress Disorder, men byen er langsomt ved at blive genopbygget. Der er stadig områder, som er forladte, men byen er næsten ved at være ’normal’ igen. Det samme gælder folks mentale tilstand.

I føler jer stadig forrådt af Washington?
Mike: Hvis jeg havde råd til at købe en tank, ville jeg køre den ind i Det Hvide Hus. Jeg sparer lige nu op til en tank for at destruere dem. Et godt projekt! Haha.

Brian: Fuck FEMA (The Federal Emergency Management Agency, red.)!

Mike: Hvad er alle de FEMA-camps rundt om i landet egentlig for?

Jimmy: For at afhjælpe naturkatastrofer, siger de.

Brian: Der er en sammensværgelsesteori om, at de vil tage folks våben fra dem.

Hvornår kommer jeres nye album? ’Confederacy Of Ruined Lives’ er fra 2000.
Jimmy: Det ER indspillet!

Mike: 15 sange. Mangler kun artwork og at blive mikset samt masterering.

Jimmy: Vi regner med, at det kommer ud i januar. Slutningen af det måned.

Hvem udgiver den?
Jimmy: Det ved vi ikke endnu, vi arbejder på det. Vi har generelt haft store problemer med selskaber gennem årene, så vi tænker os rigtigt godt om denne gang. Vi har det fint nu med at spille shows og være på tur.

Mike: Vi laver nok et album plus en ep, da 15 sange er meget for et enkelt album.

Hvordan bliver det nye album?
Mike: Klassisk Eyehategod. Som vores gamle plader. Hurtige sange, langsomme. Det bliver super heavy! Alle 15 sange er unikke på deres egen måde.

Tror det er et godt tidspunkt for Eyehategod at udsende et album, da der er utroligt mange nye unge bands, som er inspireret af jer. Sidste gang, I var her, spillede I med det lokale band Bottom Feeder.
Gary: Yeah. De er i New Orleans i øjeblikket!

Jimmy: Og vi er inspireret af Melvins, Black Flag etc. Den naturlige evolution af rockmusik kan man sige.

Mange unge bands vil tilbage til rødderne. Når man læser Metal Hammer i dag, ligner næsten alle metalbands lort. Sjove frisurer, makeup og skøre hatte ...
Gary: Jeg klipper mit eget hår, haha.

Det ser flot ud! Sidste gang, I spillede på Beta, var en lettere løssluppen affære. Jeres manager var i Dracula-outfit på scenen. I hyldede King Diamond.
Jimmy: Hahaha. Ja, vi udfordrede ham til at gøre det. Og han gjorde det, med kappe og alting! Han påstår, han er fra Transsylvanien... eller Rumænien.

Mike: Vi laver altid stunts i den stil. Man er nødt til at ha' det sjovt, specielt når man er på tur. Ellers bliver det for monotont. Vores musik er lettere depressiv og hadefuld, men vi er ikke sådan som mennesker. Vi lever for den time, vi er på scenen. De andre 23 timer i døgnet er et helvede, haha.

Brian: Det er en lidt længere europatur, vi er på denne gang. Normalt er vi af sted i to uger, denne gang er det fem uger.

Hvordan gik det i Tyskland?
Jimmy: Fremragende! Vi har altid gode shows i Tyskland.

Jeg har altid betragtet Eyehategod som et kultband, man aldrig ville få at se. Og pludselig spiller I hvert eneste år i Europa. Roadburn, København ...
Mike: Jeg tror det er sundt at være et kultband, bygge en fanbase op gennem årene og så derefter turnere.

Jimmy: I dag henvender de store festivaler sig til os, før spillede vi mest små klubber. Det var fedt at spille Hellfest foran 20.000 mennesker!

Mike: Roskilde var for sindssygt! Vores venner i Mastodon kom og så os.

I spiller også med med bands, som ikke lige er i jeres genre. I har spillet med Anal Cunt?
Mike: Ja, vi turnede med dem i et måned! Vi har spillet med alt fra Pantera, White Zombie, COC, Chaos UK og Neurosis til Anal Cunt.

I har spillet med Grief? De opløste bandet efter deres show i København.
Mike: Yeah! Vi ser stadig Jeff. Han har gang i Mourn nu.

Nogle gode historier fra da I turnede med dem?
Mike: Masser! Vi leder faktisk efter nogen, som vil udsende en Eyehategod-bog. Interviewe os, tidligere bandmedlemmer, roadies etc. Vi er ved at være gamle, så vi har behov for at få historierne ned på tryk.

Der var booklets inkluderet sammen med cd-reissues af jeres plader, og de historier og anekdoter i dem var for vilde!
Mike: Ja, jeg skrev dem. Men det er intet i forhold til, hvad der reelt skete. Hvis bogen udkommer, vil den også indeholde flyers og fotos.

Det er ikke nogen hemmelighed, at der har været op- og nedture i bandets levetid. Hvad har holdt jer oppe i gennem de 25 år?
Mike: Kærligheden til musikken. Og vi er alle rigtigt gode venner uden for bandet. Vi skændes, men alt kommer altid tilbage til, hvad der er vigtigst, nemlig bandet.

Nogle afsluttende bemærkninger?
Gary: Ja. Vi elsker at være i Danmark.

Mike: Vi elsker København og Loppen. Det er som vores andet hjem!

Så I kommer tilbage?
Jimmy: Helt klart!

Jeg laver også et radioshow, hvor dette interview vil blive bragt (søndag den 18. August på Christianshavns Radio 98,9FM, red.). Hvilke favoritsange vil I ha' spillet?
Jimmy: ’Feeling Better’ – Hank Williams Jr.

Mike: ‘We Are The Robots’ – Kraftwerk.

Brian: ‘That’s A Helluva Load’ – Curtis Mayfield

Gary: ‘Working’ med Cock Sparrer.

Mike: En god blandet håndfuld sange.

Hey, Mike. Du har lavet en split med den japanske noise-konge, Merzbow sammen med et band, der hed Guilt Øf?
Mike: Ja, vi havde nogle tracks og blev spurgt. Merzbow, selvfølgelig! Vi er altid nysgerrige over for alt muligt forskelligt musik.