Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #178

Populær
Updated
House of Franco #178
House of Franco #178

Krigsguden skriver denne gang om en koncert i det nye spillested Fredes Bastion, hvor Nils Gröndahl, Puce Mary, Værket og Marching Church spillede.

Titel
+ Værket + Puce Mary + Nils Gröndahl
Dato
16-04-2015
Fotograf
Otto

Jeg fik hevet Tumor Warlord-orgelguden Emil med til ovennævnte show, selvom det var udsolgt. Han kom lige fra arbejde i Silvan til casa krigsgud, hvor jeg fik ham til at indse, at det ville være en god idé at tjekke det nye spillested ved Christiania ud.

Vi ankom efter noget geografisk forvirring til Refshalevej 28 lidt over 21. En fin gammel militærbygning, der nu var lavet om til restaurant med koncertsal på 1. sal, mødte os. Der var masser af lækre unge damer. Jeg tænkte straks på sex og svampe. Men det må være en anden dag.

Nils Gröndahl startede ballet med violin og masser af guitarpedaler og loops. Det var lidt som en venlig udgave af Sunn 0)))), meget opfindsomt og fucking nice. Kendte ikke manden før, men det var helt i orden.

Frederikke, den super smukke noisedame, som jeg har set flere gange i Mayhem, fulgte bagefter som Puce Mary med et topprofessionelt show med masser af overskud. Hun lagde Fredes Bastion ned, mens jeg lavede en ussel joint til mig og Emil.

Jeg har set Værket før og virkelig dyrket deres amfetaminramte instrumentaludgave af Jethro Tull. Det er folk fra dødsmetalbandet Reverie, som giver den gas med keyboard og tværfløjte. De var så meget på denne aften og blæste vores hjerner til atomer. Så meget at Emil tilbød at indspille noget med dem i hans studie i Nordvest. Kongeshow!

Ud og kigge på damer igen i de fantastiske omgivelser ved Fredes Bastion. Nice. Jeg har set en tidlig Marching Church-koncert på Nørrebro, kun med Elias fra Iceage og trommemonsteret Anton fra Lower. I aften var der fuld besætning på. Jeg havde forinden grovlyttet til deres album 'This World Is Not Enough', som er en sumpet, sloppy, men fed oplevelse. Koncerten var langt bedre end pladen. Elias er jo Danmarks Mick Jagger, som med sikker hånd hjalp os gennem sættet, der var meget Nick Cave-inspireret på den supersexy måde. De havde hende den seje blondine fra kickasspigefreejazzbandet Selvhenter med på saxofon, hvad der gav ekstrapoint hos mig. Det gjorde det også, at Elias fik Emil på gæstelisten.

Jeg blev krænket optimalt af Fredes Bastion og kommer der gladeligt derud igen. Fire navne, som rykkede maksimalt denne torsdag på hver deres unikke måde. Jeg er dybt forelsket i det sted. Med eller uden svampe.