Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #184

Populær
Updated
House of Franco #184

Krigsgudens hjerne blev blæst til voodooatomer, da Reverend Shine Snake Oil Co. holdt hof på Balders Plads til Copenhagen Jazz Festival

Dato
05-07-2015

5. juli : Reverend Shine Snake Oil Co. @ Balders Plads


Der var ingen Roskilde for mig i år grundet en tom kasse, så fattigrøven her måtte i stedet finde noget at se på gaderne til Copenhagen Jazz Festival. Programmet var så massivt og omfattende som sædvanlig, at jeg mistede overblikket over, hvad jeg skulle se, men som altid til festivalen kunne man finde guld blandt alt morfarjazzen. Flere havde anbefalet en amerikansk gut ved navn Reverend Shine Snake Oil, der allerede havde optrådt en gang til festivalen foran Studenterhuset.

Denne koncert foregik på Balders Plads på Nørrebro i 28 graders ulidelig varme. Jeg ankom i god tid, hookede op med nogle søde veninder, købte en King 6-pack og fandt en god bænk. Der var fyldt med overskudsramte middelklasseforældre og deres afkom på pladsen samt en fjollet udseende hipster eller to plus kommunalt godkendt graffiti, som sagde "Don’t Stop Being Weird", hvad vi grinede en del af, mens vi blev udsat for fesen easy listening jazzrock og intetsigende bossanova. Kort tid før Reverend Shine Snake Oil gik på, mødte jeg k-town punkernee The War Goes On samt den gale nazividenskabsmand fra ’Renegade Cop 3’, så jeg vidste godt, at jeg var havnet det helt rigtige sted.

I en times tid blev vi vanvittigt godt underholdt af amerikanerne og en enkelt dansker på trommer. Sættet bestod af sublimt sumpet voodooblues i flere afskygninger, der trak på Dr. John, Screamin' Jay Hawkins og Tom Waits samt nogle herlige skæve numre, hvor vi var ovre i Captain Beefhearts lettere disharmoniske psycho-bluesverden. Andre sange nærmede sig gospel smukt flettet ind i det højenergiske show, hvor publikum blev draget ind i et sanseorgie af spilleglæde fra nogle benhårde musikere. 100 % godkendt amerikansk entertainment fra det store lands stolte sorte musiktraditioner. Der blev rocket både på scenen og blandt os fremmødte i sommerhedebølgen.

En stor, stor oplevelse og en af de bedste blueskoncerter, undertegede har set i mange år. Det var så langt fra den røvballeblues, man jævnligt kan se på steder som Drop Inn og Mojo, som man overhovedet kan komme, mens vi heldige blege rock’n’rollere følte os hensat til en halvtropisk aften i New Orleans eller en snusket Chicagobluesbar. Min veninde Rhona mente korrekt, at Reverend Shine Snake Oil besad shamaniske evner. En magisk aften på Nørrebro.