House of Franco #190

Populær
House of Franco #190

Krigsguden har været til KNIFE FEST 2015 i Bolsjefabrikken.

Kunstner
Dato
28-08-2015

Det var noget tid, siden jeg havde været i Bolsjefabrikken, som er nabo til Mayhem. Modsat Mayhem, der hylder skæv og eksperimenterende musik, leverer Bolsjefabrikken næsten kun fesen reggae, dub og hiphop, hvorfor jeg sjældent kommer der. Kun for at hive en technoskøge hjem i ny og næ. Men denne weekend var anderledes. En todages festival for udgivelsen af andet nummer af bladet KNIFE, som denne gang havde fire af mine digte inkluderet. Første nummer havde et interview med Tumor Warlord. Fint blad.

Fredagen startede med et brag allerede klokken seks, da Ærkenbrand gik på scenen. Det var en minimal besætning med tre mennesker, ligesom sidst jeg så dem i Mayhem, omend de normalt er ca. seks århusfyre. Men som sidst fungerede det fremragende. Vi fik et fint sæt af deres unikke... ja, hvad skal man kalde Ærkenbrand, som har medlemmer fra Narcosatanicos? Pagan black folk? Hedensk skovmusik?

Herefter var der ikke videre interessant musik det næste stykke tid, men en masse mennesker var mødt op. Over 2000 var tilmeldt KNIFE FEST via Facebook, men selvfølgelig kom der ikke det antal. Jeg sad og hang udenfor med Narcosatanicos og fik tjekket en 2 meter høj Ilse-dame ud, som desværre havde en kæreste. Efter bogen. Fik hældt en masse billige gin & tonic ned i ganen fra den billige bar. Efter bogen.

Jeg hørte pludselig temaet fra 'A Clockwork Orange', og det var så tid til Værket, som bare bliver bedre for hvert show, de spiller. Deres energiske progrock tog røven på mig igen. Jethro Tull på amfetamin-stilen. De må gerne snart få sendt deres debutalbum på gaden. Jeg mener, at de er midt i indspilningerne.

Ved 22-tiden gik First Hate på, som leverede solid 80'er-synthpop. Men så kom Slægt på og spillede det bedste show. jeg har set med de unge drenge. Deres black metal er blevet mindre primitiv, flere nye numre har lidt Iron Maiden-feel, hvad der passede mig fint. Kongeshow! Det blev så det sidste band, jeg gad at se på den første dag på KNIFE FEST.

Om lørdagen kom jeg lidt for sent og missede det første band, Spines, som skulle have været ganske udemærket. Jeg havde læst, at Sejr skulle spille ved 19-tiden, men det var desværre noget, som hed Vermin, som spillede på det tidspunkt. Noget værre bongotrommecrap. Men så kom Puce Mary på! Frederikke Hoffmeiers enkvindes noise-setup dræbte mig, som hun har gjort det før. Så imponerede.Den smukke dame smadrede os i hegnet med sin overmenneskelige noise-klang. Altid en fornøjelse.

Så var det tid til Reverie. Deres suveræne blanding af død og black udslettede os alle, ligesom deres debutalbum, 'Bliss', fra hvilken vi fik en del smagsprøver fra, gjorde. Jeg havde egentlig lovet dem, at jeg ville stagedive for første gang siden 1989, hvor jeg næsten brækkede ryggen til en Accüsed-koncert på Jagtvej 69. Men i sidste øjeblik turde jeg alligevel ikke. Nok bedst for alle parter.

Bagefter fik jeg set Communions, der præsterede smuk og effektiv 80'er-postpunk som altid. Lidt poppet, men det fungerede perfekt. Mere postpunk med Lower fulgte. Man kan godt se, at de har spillet en del koncerter efterhånden, fremragende show.

KNIFE 2015 sluttede perfekt med en kanon koncert fra Narcosatanicos, mit absolutte favoritband her i landet. Noiserock, syrepunk og krautrock tilsat lidt freejazz-hærg. Orgasmisk fedt! Kan vi så snart få det andet album, tak???