Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #27

Updated
House of Franco #27

I denne uge anmelder Jens Franco et par hardcore udgivelser fra to unge bands, nemlig Still Around fra Aalborg og NYC-teenagerne Cerebral Ballzy.

KunstnerStill Around – 'The Real Hate EP' 7" (5 Feet Under Records)

Coveret til denne single viser en skull skater med hånden på halfpipe, mens band navnets bogstavstyper giver associationer til NYHC-bands som Judge. I A4-papiret, der er vedlagt 7-tommeren, er hver af de fire sange kommenteret med diverse "scene statements" fra Ålborg gruppen. Her bliver bl.a. Minor Threats Ian MacKaye namedroppet, men jeg synes nu mere, at Still Around minder om Ians bror Alecs mindre interessante band The Faith.

Det er klart den tidlige 80'er-straight edge hardcorescene fra DC, som bandet har kastet sin kærlighed på. Der er masser af energi og oprigtig vrede i Still Arounds udtryk, som fungerer fint, når drengene spiller hurtigt, men de mange semi-mosh break downs er lettere klodsede og ikke særligt tighte. 'Leave Hardcore and Join the Police' er klart det bedste nummer, og viser et lovende potentiale for kommende udgivelser. Der er dog lang vej endnu, før Still Around nærmer sig samme standard som bands fra hovedstaden som Death Token, Night Fever og Love Potion. En rigtig Københavnersnude bemærkning, I know…

Cerebral Ballzy – S/T CD (Cooking Vinyl/Cosmos)

Dette Brooklyn-band har fået en del hype af diverse engelske medier, og heldigvis lever Cerebral Ballzy op til opmærksomheden, trods det meget fjollede navn. De har bl.a. turneret med all-star bandet OFF!, og ligesom dette hardcore-act har de fået den legendariske Black Flag tegner Raymond Pettibon til at illustrere coveret.

Deres debut album består af 12 intense numre på sammenlagt blot lidt over 19 minutter, der minder mig lidt om tidlig 80'er Boston-hardcore/punk bands som Jerry's Kids og F.U.'s tilsat lidt Life Sentence. Den rå produktion af Joby J. Ford (Trash Talk, etc.) er fremragende og assisterer sangene fornemt. Dog kunne guitarerne godt ha være lidt højere. De ikke videre originale tekster handler mest om druk, pot, skateboards, og at de voksne ikke forstår dem. Oh well.

Cerebral Ballzy er dog ikke mere punk, end de er tilknyttet et management firma, men hey, det er musikken som er det vigtigste, og jeg er sikker på disse fem Brooklyn-drenge sparker rektum live. Sangeren Honor Titus har virkelig en fed snottet stemme, og bandet virker ekstremt godt sammenspillet trods deres unge alder.

Tjek udladningen 'Don't Tell Me What to Do' fra albummet her: