Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #31

Updated
House of Franco #31

Jens Franco anmelder denne gang en 12'er fra det amerikanske hardcore-band Nukkehammer samt en 10-tommers fra de svenske blackthrasheres Rust.

Kunstner
Titel
Nukkehammer 12" + Rust 10"
Dato
12-09-2011
Karakter
5

Nukkehammer - 'End It All Now Demos'/12" (Hardware Records)

Nukkehammer (herligt navn!) er fra Columbus, Ohio, og spiller en brutal, rådden og intens form for crusty dommedags hardcore. Denne 12 tommer, der kører på 45 rpm, består af deres 2009 demo 'The Future of Siberia', der fylder hele side A. Bagsiden giver plads giver plads til 'End It All Now'-demoen fra 2008. Begge kassettebånds-udgivelser har før været ude på Solar Funeral/Life Rot og T.S.O. 

Der er 7 numre på hver side, og de to demoer supplerer hinanden perfekt. Lyden er lo-fi, primitiv, kaotisk og rå som ind i helvede med hylende guitarer, vrede vokaler og trommer der vælter rundt i lydbilledet. Kun for folk der kan li' deres hardcore beskidt, hurtigt, aggressiv, ingen masturbations-soli og uden noget metalcore bullshit.

Musikalsk er vi over japansk hardcore crust tilsat lidt tidlig Life Sentence. Superb sonisk voldtægt af sanserne, som jeg er overbevist dræber totalt på en scene omgivet af en ultravoldelig moshpit. Tekstmæssigt bevæger Nukkehammer i en 80'er-afgrund af A-våben krigs-paranoia med henvisninger til Kremlin, Reagan, KGB, Berlin-muren og nuklear vintre. Jeg bliver helt nostalgisk.

"End It All Now Demos" mere end bekræfter, at Ohio er the shit, når vi taler topkvali hardcore. Pladen er til orientering ude i 500 eksemplarer på det tyske Hardware Records selskab og findes i både sort og rød vinyl - jeg har selvfølgelig den røde.
Rust - 'Rite Of The Grave'/10" (Behind the Mirror)


Under den netop overståede Kill-Town Death Fest 2011 var jeg en smut i Repoman Records på Nørrebro, for at chille og drikke mig dum til den sidste dødsmetalfestivalsdag. Og for at holde min gode ven Morten (Cola Freaks, Tumor Warlord) ved selskab, da han styrede butikken, mens Banger og Moonless var på eurotour.

Der kom nogle flinke svenske festivalgæster forbi, og en af havde denne 10 tommer med fra sit selskab. Han brokkede sig over, at det gik dårligt med at få solgt alle 500 eksemplarer af 'Rite of the Grave'. Smæk den på pladespilleren, sagde Morten og jeg, uden de store forventninger.

Vi blev pænt positivt overrasket for at sige det mildt. Gutten introducerede Rust som et "black thrash metal band". Og ja, der er klart der referencer til klassisk norsk black og old school thrash metal, samt en del dødsmetal og en anelse Repulsion.

Jeg kan også høre lidt tidlig Celtic Frost og guitarspillet minder mig helt utroligt meget om Tony Portaros fra de gamle New Yorker thrashers Whiplash, specielt fra deres overjordiske debut 'Power and Pain' (1985). 'Rite of the Grave' er en yderst anbefalelsesværdig udgivelse!