Koncertskolen – Må man prutte under koncerter?

2

Devilution tager et kig på koncerter, nu hvor vi kan gå til dem igen. Vi nedskriver de uskrevne regler. I sidste uge var nogen af jer uenige om, om man måtte snakke under koncerter. Forbedred jer på et endnu mere edgy emne.

Dato
17-10-2021
Fotograf
Jacob Dinesen

Må man prutte til en koncert? Det er jo en naturlig del af at være indehaver af en krop, at den kan lække fra tid til anden. Er det en naturlig ulempe ved at stå mange mennesker tæt sammen, eller er det noget vi faktisk kan gøre noget ved? Ja. Det er faktisk noget man kan gøre.

For der første er der ifølge undertegnedes meget videnskabelige undersøgelser, så må vi altså være ærlige overfor os selv: Når det kommer til metal- og punkkoncerter, så er der altså en højere incidens af ildelugtende udsivninger, og det hjælper ikke ligefrem på hyggen, at man under hver tredje sang bliver angrebet af luften i rummet. Eller faktisk manglen på samme. En almindelig prut indeholder nemlig kun omkring 4% ilt. Skal vi være helt tekniske, kan det altså ikke afvises, at hvis du prutter til koncerter, så er du faktisk ved at tilsætte 59% nitrogen i luften omkring os. Nogen ville kalde det for et dårligt orkestreret mordkomplot. Især når man tænker på, at mange af os nogen gange har slæbt os ud af sengen med tømmermænd, og derfor allerede er i en udsat farezone.

Det er interessant, at man ser en vis kausalitet mellem antallet af kvinder i et koncertrum og fraværet af prutter. Nogen vil måske endda mene, at kvinder er opdraget til at lugte af roser (som Outkast også engang sang om), og derfor ikke prutter i offentligheden. Faktisk er jeg som kvinde opdraget til at holde den slags luftforandringer til toilettet eller når man er alene. Der er ufatteligt mange steder, hvor jeg hellere så, at kvinder fik tildelt de samme friheder som mænd, men lige i dette tilfælde må jeg altså være proponent for i stedet at tilbagetage mænds frihed til at lade endetarmens floraer forgrene sig ud i det offentlige rum. Jeg siger ikke, at det kunne hjælpe til at gøre vores metal- og punkscene mere hospitabel for alle der benytter den, og ikke kun de, der spiser for mange bønner eller kål - men ok, det er det jeg siger.

Hvis der er én ting jeg håber vi kan love hinanden i denne “new normal”, så håber jeg, at det kunne være at holde prutterne ude på toilettet. Det bør være én af hjørnestenene, til at “build back better”. Jeg håber og ber om, at I vil være med at lade musikken være det eneste, der angriber vores sanser til koncerter.

Er I med mig, brødre og søstre?