Krigsguden #275

Krigsguden #275

Fans af Then Comes Silence, Grave Pleasures og tidlig engelsk postpunk bør klart lytte til Bristol-gothrockerne Nauts debut-ep, mener Krigsguden.

Kunstner
Titel
Raise the Lights
Dato
04-06-2018

Den engelske by Bristol har huset mange metalbands som f.eks. Jaguar (NWOBHM/proto-speed metal) og Onslaught (crustet thrash). Naut er dog ikke inspireret af den scene, langt fra, vi er ovre i en helt anden slags 80'er-betonbunker i byen, der grænser op til Wales.

De fem unge mennesker fra Bristol er åbenlyst håbløst forelsket i den mørke engelske postpunk-scene fra 80'erne. Vi taler mere Sisters of Mercy, Fields of the Nephilim og Siouxsie and the Banshees end f.eks. The Cure, selvom ep'ens første skæring hedder 'Disintegration'. Der er synth i band-lineuppen, men Nauts gothrock er mere guitarbaseret end mange nyere dark wave bands.

'Raise the Lights' er en ren retrofest på alle fem numre, som deres europæiske kollegaer Then Comes Silence (hvis sidste lp var på min top 10 over 2017's bedste albums) og Grave Pleasures (som jeg for nyligt så levere en superkoncert på Loppen), men jeg synes klart, at Naut klart har fundet deres egen niche i det game. I øvrigt kan Beastmilk-fans roligt tjekke ind på hotel Naut.

Så mens du syr de sidste heavy-stofmærker på din battlevest før Metal Magic Fest om lidt, er her lidt safe space til at iføre dig eyeliner og feste, som krigsgudens generation gjorde det i koldkrigs-80'erne, før du drager trve metal style mod Fredericia. Goth er godt! Og Naut gør det bedre end de fleste nye bands i genren.