Krigsguden #287

deathhammer
deathhammer2

Krigsguden anmelder album med norske Deathhammer og københavnske Oltretomba.

Deathhammer – 'Chained To Hell' (Hells Headbangers Records)

Jeg fik set dette herlige norske band to gange i år, sidst på Metal Magic, hvor Deathhammer passede mere end perfekt ind i festivalens profil. Som det noget kitschede og 80'er-retro lp-cover antyder, er Deathhammer ikke videre interesserede i nye strømninger eller smarte trends inden for metal fra de senere årtier.

På deres 4. album siden starten i 2005 fræser nordmændene videre derudad med 300 kilometer i timen uden sikkerhedssele eller bremser, med endnu en kærlig hyldest til tidlig amerikansk, tysk og sydamerikansk thrash spillet med sammenbidt energi og uhæmmet fanboydedikation. Den dybe tallerken bliver ikke opfundet her, langt fra. Jeg synes faktisk, at hvert eneste Deathhammer-album lyder som mange tidlige thrashbands' debutudgivelser, før de blev kendte, radiovenlige og prøvede at appellere til et bredere publikum.

Intet nyt er godt nyt? You better fucking believe it! Alt er skåret ind til benet på alle ni numre på denne knap 32 minutter lange full speed ahead thrash fest, og kun på 'Into the Burning Pentagram' sættes tempoet en anelse ned. Blackened thrash, black speed metal? Kald det, hvad du vil, Deathhammer er klart et must for fans af Evil Army, Satan's Wrath og Whipstriker. Specielt for old school headbangers, der nægter at klippe deres lange garn, gå i Myrkur- eller Møl-T-shirts og gro nissehipsterskæg. Reaktionært og pornolækkert as fuck, krigsguden approves!


Oltretomba – 'L'Ouverture Des Fosses' MC (Caligari Records)

Jeg har anmeldt Oltretombas debut 7" før i min klumme, og nu er deres debutalbum endelig udkommet. Bandets hovedkræfter er Zven og Søren, som også udfolder deres meget unikke musikalske visioner i andre bands som Angkor Wrack (black metal weird punk) og Coplord (80'er-exploitation filmsynth).

Oltretomba har nedtonet den mere industrial metallyd på 'L'Ouverture Des Fosses' og er blevet meget mere filmiske - tør jeg sige "smukke"? - i udtrykket. Der er også kommet andre musikere med i de to herrers projekt, og det giver Oltretomba flere strenge at spille på, flere lag og mere tekstur. Doom, noise og black møder horror synth på en grotesk original måde, jeg ikke mindes at have hørt fra noget andet dansk orkester. 

Ja, der synges på fransk. Hvorfor ved jeg ikke. På deres debut 7" samplede de den tysksprogede trailer for 'Cannibal Holocaust'. Hvorfor ved jeg ikke. Oltretomba var navnet på nogle italienske horrortegneserier ("femetti"). Ja, nemt og ligetil skal det ikke være. Jeg tør næsten ikke sætte nogle musikalske referencer på debutalbummet, men projektet befinder sig umiddelbart et sært sted mellem Antonius Rex, Goblin og Skinny Puppy tilsat et kussehår norsk black.
 
Føler du dig modig, og har du lyst til noget weird og anderledes, så dyk ned i Oltretombas smukke og tunge helvedesmusik. Det er dog ikke videre klogt at droppe syre, lige før du trykker play ... eller også er det? Kassettebåndet er ude i 150 eksemplarer. Klart en oplagt julegave til din mor, søster eller kristne tante.