Krigsguden #312

unnamed

Så er der krig! Krigsuden hylder det nye Diocletian-album, 'Amongst the Flames of a Bvrning God', fra de newzealandske warmetal-helte.

Kunstner
Titel
Amongst the Flames of a Bvrning God

Fem år efter deres sidste og meget roste album, 'Gesundrian', er dødsblackerne fra New Zealand tilbage med en kortere og mere kaotisk udgivelse. Otte skæringer på knapt 27 minutter. Impurath fra amerikanske Black Witchery står nu for vokalerne, mens de eneste originalmedlemmer M.H. og B.S. tager sig af guitarerne.

'Amongst the Flames of a Bvrning God' er en del mere monotont og mindre varieret end 'Gesundrian', hvad nogle måske vil betragte som noget negativt. Ikke mig. Det her er rendyrket warmetal skåret helt ind til benet i sin reneste, bestialske form, som Blasphemy opfandt den. Lyden er ultrabrutal, og de grindcore-agtige trommer vælter ned over lytteren som et tæppebombardement, da Guernica og Dresden blev ramt i forrige århundrede.

Numre som 'Nuclear Wolves', 'Repel the Attack' og 'Restart Civilization' er nihilistisk ekstremmetal taget til den yderste grænse. Her hjælper ingen kære Copenhell-mor eller GAFFA-død som Baest. Diocletian er kommet for at dræbe sine lyttere, der er ikke tid til at please folk med melodiske riffs, kun den totale ødelæggelse tæller her. Fans af warmetal-bands som Revenge, Weregoat, Sarinvomit og Death Worship (som jeg alle har skrevet om og hyldet her) kan roligt tjekke på planet Diocletian; her er atomkrigen global og total.

Diocletian var i øvrigt en romersk kejser, der omkring år 303 lod titusinder af kristne, som nægtede at ofre til de hedenske guder, korsfæste på Ararats bjerg.