Krigsguden #317

unnamed

Krigsguden anmelder elitedødsmetallerne Witch Vomits andet album 'Buried Deep in a Bottomless Grave'.

Kunstner
Titel
Buried Deep in a Bottomless Grave

I min forrige klumme anmeldte jeg black/thrasherne Evil Angel og skrev, at finnerne ville passe perfekt til Metal Magic Festivals profil. Witch Vomit fra Portland og deres dødsmetal er derimod prototypen på den slags band, som Kill-Town Death Fest ville booke.

Witch Vomit er dannet i 2012, og 'Buried Deep in a Bottomless Grave' er deres andet album. De deler bassist med Torture Rack, som netop spillede på Kill-Town Death Fest sidste år. Som mange nyere amerikanske OSDM-bands er Witch Vomit meget inspireret af den første bølge af svensk dødsmetal og bands som Grave, Grotesque og Merciless samt landsmænd som Acephalix, Tomb Mold og Vastum.

'Buried Deep in a Bottomless Grave' er en kort præcis sag med 7 numre fordelt på knapt 28 minutter uden lange introer eller akustiske passager. Bare topkvalitets-dødsmetal, skåret ind til benet med pornolækre downtunede guitarer og en perfekt kloakvokal, der nogle steder minder lidt om David Torturdød, når Witch Vomit er allermest rådden.

Tempoet er både tungt og hurtigt, og signaturriffs har større prioritet end full-on grindcore-blastbeats i de enkle, men velkomponerede skæringer. Produktionen sidder lige i skabet, hvad der ikke er nogen stor overraskelse, da 'Buried Deep in a Bottomless Grave' er indspillet af Evan Mersky (Mournful Congregation, Hellshock) og mastereret af Dan Randall (Necrot, Ghoul).

Endvidere er albummet udgivet af det superpålidelige 20 Buck Spin-selskab, der har udsendt kongeskiver med Cerebral Rot, Tomb Mold, Torture Rack, Vastum, Acephalix og Fetid.

Der er vist ingen tvivl om, at der kommer heksebræk på krigsgudens årsliste for 2019, da 'Buried Deep in a Bottomless Grave' opfylder alle mine strenge krav om, hvordan elitedød skal spilles. Og der krydses fingre for, at Witch Vomit kigger forbi Kill-Town næste år.