Kurer Copenhell-abstinenserne

Populær
Kurer Copenhell-abstinenserne

Hvis det var Dying Fetus, Brutal Truth og Cerekloth, som var højdepunkterne på Copenhell, så er weekendens Sick Fest midlet mod abstinenserne.

Kunstner
Titel
m. Deranged, Cliteater, Rompeprob m.fl.
Dato
22-06-2012

Det er forhåbentlig ikke gået nogle dødshunde næsen forbi, at der er kommet en ny festival til landet i form af Sick Fest i Odense. Der er gjort et fornemt PR-arbejde forinden, og her på Devilution har vi da også tidligere interviewet Miss Gore, som står bag.

Til weekendens Copenhell kunne man spotte flere Sick Fest-shirts blandt publikum - mest prominent, genrevægten taget i betragtning, var det måske at den ene guitarist i Dying Fetus bar et eksemplar under koncerten.

Sick Fest har til huse på Club Sick på Kulturmaskinen, Farvergården 7 i Odense, og har udover de adskillige bands også barområde, merchandise-salg og endda et blodigt stripshop til sådan lige at åbne dag 1 af festivalen med den rette stemning - hvis man altså ikke vælger at regne opvarmningen med Chainsaw Fisting, Bone og Stalker på torsdag med. Og så er der da også lige en luftguitar-konkurrence!

Fra kendt til temmelig ukendt

Programmet præsenterer et rigt udvalg af primært death metal- og grindcore-bands, og det er ikke nogen skam ikke at kende alle i forvejen. Selvom svenske Deranged måske nok er kendte herhjemme, så er det blevet plads til en god mængde mindre kendte, men så absolut herligt brutale bands. Og for flere af dem er det første gang i Danmark.

Cliteater har tidligere været dækket her på dette site, men det var nu mest til et billigt grin over en fantastisk sangtitel 'Didgeridildo'. Og bandet har flere titler i samme kategori af perverse ordspil. Det hollandske band blev dannet tilbage i 2002, og har fire album med goregrind - og naturligvis også nogle genre-obligatoriske split-album - på bagen.

Rott har taget vejen hele vejen fra USA for at nedlægge festivalen med deres brutale dødsmetal. Senere i år skal de dele scene med Cannibal Corpse, Between the Buried and Me, The Faceless og andre seje navne. Men det er altså en pakke, som ikke lige kommer her forbi. Men dødsmetal-trangen skulle også gerne kunne stilles for en stund med Sick Fest.

Der er heldigvis også fokuseret på at fremhæve nogle af de hjemlige navne, så (udover de danske bands på opvarmningsdagen) de mere melodiske Panacea har også fået en plads, mens Dreadlord og Rotting Hope tager den mere brutale vej. Men bare på valget de tre navne, kan det ses, at inden for hovedgenren dødsmetal, så spænder festivallen ganske vidt.

Sick Fest skal nok få gjort kål på eventuelle Copenhell-abstinenser. Lad Cliteater stå for teaseren lige nu:festivalens hjemmeside er der mere eller mindre alt, hvad man behøver at vide, men vi smider lige bandlisten, med en kort beskrivelse ind, så du ved hvad du går ind til, hvis vejen lægges forbi Odense i slutningen af ugen:

Torsdag, pre-party
Growl Karaoke
CHAINSAW FISTING - Oldschool Death Metal from Denmark
BONE - Speed/Thrash from Denmark

Fredag
CONDEMNED - Brutal Death Metal from USA
DERANGED - Brutal Death Metal from Sweden
VOMITOUS - Slam Death Metal from Sweden
UNBREAKABLE HATRED - Technical Death Metal from Canada
AMAGORTIS - Death Metal from Swizerland
SUFFOCATE BASTARD - Brutal Death Metal from Germany
BLOODWRATH - Melodic Death Metal from United Kingdom
ORPHALIS - Technical Brutal Death Metal from Germany
VxPxOxAxAxWxAxMxC - Snuffgrind from Austria
RAZORRAPE - Goregrind from Sweden
DPOS!!! - Goregrind from Sweden
DISINTEGRATED - Oldschool Death Metal from Denmark
ROTTING HOPE - Slam Death Metal from Denmark

Lørdag
ROMPEPROP - Partygroovin' Goregrind from Holland
CLITEATER - Grinding Deathrock from Holland
ROTT - Brutal Death Metal from USA
STILLBIRTH - Surf Death/Grind from Germany
WARPATH - Brutal Death Metal from Ireland
PIGHEAD - Brutal Death Metal from Germany
CYTOTOXIN - Technical Brutal Death Metal from Germany
SYN:DROM - Brutal Death Metal from Sweden
ENDOMETRITIS - Slam Death Metal from Germany
CUMBEAST - Groovy Brutal Death/Grind from Finland
INTESTINAL INFECTION - Grindcore from Germany
DREADLORD - Brutal Death Metal from Denmark
PANACEA - Melodic Death Metal from Denmark