Uge 17: Ugens koncerter

-XTJ5684-50-1510678001

Der er masser af metalliske lækkerier i denne uge, som blandt andet byder på Northern Discomfort Fest, start på årets Metal Battle, CC Hegn, Morbidfest og en længere række enkeltstående koncerter med danske og udenlandske navne.

Fotograf
Jacob Dinesen (arkiv)

Koncertoversigten i denne uge er blevet en dag forsinket, så lad os springe ud i en hastesag. Det er nemlig allerede i aften, at svenske Vojd spiller på Lygtens Kro i København. Tidligere hed de Black Trip, og derfra har vi med begejstring anmeldt ’Goin’ Under’. Rock med twin-guitar og masser af flirt med det metalliske univers.

De større sammenhængende arrangementer
Ellers er det en uge med et par mindre festivaler og en omrejsende koncert-turné. Der er nemlig i Northern Discomfort Fest 2019 i Ungdomshuset, København mens Silkeborg disker op med CC Hegn. Endelig lægger Wacken Metal Battle-karavanen ud i henholdsvis Odense og Slagelse, begge aftener med Sunless Dawn som fast indslag, mens aftenerne ellers har så forskellige indslag som Molok, Polars Collide, Death to Seattle og Katla.

Northern Discomfort Fest starter torsdag og løber frem til natten til søndag. Masser af sludge, doom, og hvad der ellers ligger i de genrers kølvand. Programmet tæller blandt andre Iron Pike, Morast, Fvnerals, Vanum og Hemelbestormer. CC Hegn foregår over to dage med blandt andre Sinnrs, Killing Ghandi, Defecate, Killing og Olm.

Brasilianer-thrash, dansker doom og svenske hyldester
Hvis aftens koncert med Vojd er lige tidligt nok at komme ud i den virkelige verden oven på påskeferien, så er der onsdag aften fræsende thrash med de brasilianske heltinder i Nervosa og support fra tyske Rezet. Det er på Stengade, det foregår.

Katla er som Lygtens Kro på plakaten flere gange i denne uge. De danske doom stonere nøjes ikke med Metal Battle-koncerten, men spiller på Lygtens Kro torsdag aften, mens samme sted inviterer til 70’er- og 80’er-heavy den følgende aften med et svensk coverband, Hardrock För Helvete.

Fredagen er alsidig
Fredagen byder på ukrainske Stoned Jesus, der, som man kan forvente ud fra navnet, gør sig i stoner (af den psykedeliske og progressive slags) på Loppen i København, mens samme by åbner op for lidt mere rockede toner fra FooN og poppunk fra Wish My Friends Were 21 på High Voltage. 

Ligeledes i København kan man, ganske gratis, opleve garagepunket black metal ved Gabestok, der spiller til kulturfestivalen 48TIMER Festivals åbningsfest (følg eventet HER for nærmere info) på Den Sorte Plads på Nørrebro kl. 20.

Odenses metalfans må fredag vælge mellem Wacken Metal Battle på Posten og Kansas Citys arrangement, ligeledes med lutter danske bands i form af Chronicle, Wayward Dawn og Royal Deceit.

I Aalborg kommer de belgisk bosiddende englændere i Fvnerals forbi 1000Fryd. Forvent meget langsom doom! Dagen efter er de i øvrigt, som allerede nævnt, på programmet til Northern Discomfort Fest i København.

Deadnate fra sidste års Metal Battle og deres proggede Gojira-med-mere-inspirerede metal kigger forbi Værket i Vejle fredag aften. Det gør de i øvrigt sammen med heavy metal/thrasherne i Herezy

Lørdag: gøgl eller charmeoffensiv fra danske metalcore-bands
Lørdag er der Skullclub på Godset i Kolding, Red Warszawa gøgler metallisk løs i Herning og så er der Make Metalcore Great Again Tour på Atlas i Aarhus med blandt andre Beneath the Silence og Between Oceans. 

Og så er Northern Discomfort, CC Hegn og Metal Battlen stadig godt i gang. Endelig holder Underwerket i København Trashboy Shows Vol. V med Supruga, som er blackened hardcore på russisk, og andre bands indenfor D-beat, grind, punk og hardcore.

Herlig uhellig søndag i Aalborg
Søndag er ingen hviledag! 1000Fryd i Aalborg låner igen fra Northern Discomfort Fest-programmet og har italienske black ambient metallere i Enisum på plakaten, mens der andetsteds i Aalborg bydes op til dans med dødsbraget i Morbidfest. Det er på Studenterhuset, hvor David Vincent har samlet lækkerier i form af sit eget I am Morbid, som spiller tidlige Morbid Angel-klassikere, og legendariske bands i form af Atrocity, Vital Remains og Sadist. Tak for kaffe for en ugeafslutning!

23.04:
Vojd - Lygtens Kro, København

24.04 :
Nervosa + Rezet - Stengade, København

25.04:
Katla - Lygtens Kro, København
Northern Discomfort Fest 2019 – Ungdomshuset, København

26.04:
Northern Discomfort Fest 2019 – Ungdomshuset, København
CC Hegn 2019 – CC Live Club, Silkeborg (Sinnrs , Defecate, Disrule, Moroccan Roll, Galge)
Stoned Jesus - Loppen, København
Gabestok – Den Sorte Plads, København (48TIMER Festival)
Wacken Metal Battle – Posten, Odense (med Sunless Dawn, Polars Collide, Molok, Verdande, Arsenic Addict)
Chronicle + Wayward Dawn + Royal Deceit - Kansas City, Odense
FooN + Wish My Friends Were 21 - High Voltage, København
Deadnate + Herezy - Værket, Vejle
Fvnerals - 1000Fryd, Aalborg
Hardrock För Helvete - Lygtens Kro, København

27.04:
Northern Discomfort Fest 2019 – Ungdomshuset, København
CC Hegn 2019 - CC Live Club, Silkeborg (Killing Ghandi, Killing, Olm, Grimson Sky, Course Correction, Scatups)
Wacken Metal Battle - Slagelse Musikhus, Slagelse  (Sunless Dawn, Aon, Death To Seattle, Katla, Everything Is Terrible)
Skullclub - Godset, Kolding
Wolves Among Us + Beneath The Silence + Between Oceans + Auralist - Atlas, Århus
Red Warszawa - Fermaten, Herning
Trashboy Shows Vol. V: Supruga / Sociasylum/Waste of TIme/Cagebattle - Underwerket, København

28.04:
Enisum + Drawn Into Descent - 1000Fryd, Aalborg
Morbidfest: I Am Morbid, Atrocity, Vital Remains , Sadist - Studenterhuset, Aalborg