Uge 21: Ugens koncerter

2017-02-10-Royal-Arena-Devilution-13-83-1487768213

Der er ingen af de helt store udenlandske navne på besøg i landet i denne uge, og man skal frem til lørdag, før der rigtigt kommer gang i spillestederne – og de spiller vores slags musik.

Dato
20-05-2019
Forfatter

Uge 21 for de koncertinteresserede rock- og metalhoveder begynder i hovedstaden, hvor Monster Truck og Royal Tusk besøger Pumpehuset, og lige så østfikseret ser tirsdagen ud. Her er det bedste bud på dyster musik Nick Cave, der med en slags onemanshow gæster DR Koncerthuset. 

Onsdag sker der endelig noget i Jylland – her på Headquarters i Aarhus, når Columbian Neckties og Stöj Snak kommer forbi. Men stadig finder man hård musik i København. Det sker både på Underwerket i Valby, hvor de fire bands High Priestess, Lucid, Grave og Cities of Mars spiller op til smadder, og på Mayhem, hvor man kan tage sin nordlædervest på og høre speed metal og NWOBHM med britiske Aggressive Perfector og Heavy Sentence; opvarmning er det danske black-band Gabestok og de meget hemmelige thrashere Discipel.

Snart udgiver D-A-D deres 12. album, og det bringer dem rundt i landet. Første stop torsdag i Ringsted Kongrescenter, der ikke overraskende ligger i Ringsted. 
 


Fredag vågner koncertstederne langsomt, og så skal der blandt andet krydses fingre for, at det tidligere lukningstruede spillested High Voltage får sin bevilling igen og kan lægge scene til Columbian Neckties  og Sun Bather. Helt ovre i det rigtige Østdanmark er Bleeding Utopia på scenen i Muzikhuset i Rønne, og i det østlige Jylland giver Bygningen i Vejle spilletid til Social Belastning og De Frigjorte. 
 


Men det er lørdag, bandene får travlt. Og det understreges af, at D-A-D både når at rocke Herning til Herning Rocker og samme dag spiller til Engage Festivalen på Refshaleøen sammen med blandt andet The Sandmen og Magtens Korridorer. 
 


I Pumpehuset i København afholdes finalen i Wacken Metal Battle Denmark, hvor Demolizer, Katla, Everything Is Terrible og Molok slås til døden om at spille på den store tyske metalfestival Wacken. Her vil Devilution være en del af dommerpanelet, og læserne har derfor mødepligt, så de live får muligheden for at råbe ukvemsord efter vores udsendte, når afgørelsen er faldet.  
 


Tæt derpå spiller Siamese, Odd Palace og South Haven på Cecil, og hvis man vender blikket mod gammelt dansk territorium, afholdes Malmø Rockfestival på i den anden ende af Øresundsbroen, og her er Evergrey, Engel og Hardcore Superstars på programmet med flere andre.  
 


Skal der decideret headbanges i Hovedlandet, ser det denne weekend sløjt ud, og kun Boldts Bar i Haderslev, der byder velkommen til Galge, har noget på programmet – og så er der lige en koncert i Horsens, hvor Dizzy Mizzy Lizzy vil vise Lenny Kravitz, hvordan man spiller hegn.  
 


Det er også lørdag weekendens eneste sjællandske koncert uden for København løber af stablen. Justify Rebellion og The Sanau Deer er på Badeanstalten i Slagelse.

Monster Truck og Royal Tusk – mandag 20. Maj – Pumpehuset, København 
 


Nick Cave – tirsdag 21. maj – DR Koncerthuset, København 
 


Columbian Neckties, Stöj Snak – onsdag 22. maj – Headquarters, Aarhus C

High Priestess, Lucid, Grave og Cities of Mars – onsdag 22. maj – Underwerket, Valby 

Heavy Sentence, Aggressive Perfector, Gabestok og Discipel
– onsdag 22. maj – Mayhem, København

D-A-D – torsdag 23. maj – Ringsted Kongrescenter, Ringsted 
 


Social Belastning og De Frigjorte – fredag 24. maj – Bygningen Vejle, Vejle 

Bleeding Utopia – fredag 24. maj – Musikhuzet, Rønne. 

Columbian Neckties og Sun Bather – fredag 24. maj – High Voltage, København 
 


Wacken Metal Battle 2019 Finale med: 
Demolizer, Katla, Everything Is Terrible og Molok – lørdag 25. maj - Pumpehuset, København V 
 


Malmø Rockfestival med bla.: 
Evergrey, Engel og Hardcore Superstars – lørdag 25. maj – Folkets Park, Malmø 
 


Lenny Kravitz og Dizzy Mizz Lizzy - lørdag 25. maj - Fængslet i Horsens 

Galge – lørdag 25. maj – Boldts Bar, Haderslev 

Engage Festival med D-A-D og The Sandmen - lørdag 25. maj - Refshaleøen, København 

Justify Rebellion, The Sanau Deer - lørdag 25. maj – Badeanstalten, Slagelse 

Herning Rocker med D-A-D - lørdag 25. maj – Herning Rocker, Herning.  

Odd Palace, South Haven, Siamese - lørdag 25. maj – Hotel Cecil, København