Uge 38: Ugens koncerter

Cph Metal Fest 2019

Endnu en københavnsk festival, polske helte og en god pose blandet dansk. Det er for alvor blevet efterår, når koncertkalenderen er spækket med gode tilbud.

Forfatter

Starter din uge sølle ud, kan du tage revance på mandag på Mayhem i København, når fjerde udgave af Extremely Rotten Death Metal afvikles med amerikanske Superstition samt danske Taphos, Phrenelith og Ascendancy på programmet. Og skal nakkemusklerne forblive ømme i nogle dage endnu, byder Hotel Cecil på mere død i hovedstaden på tirsdag med en solid polsk pakke bestående af VaderHate og Thy Disease.

Københavnerne kan også se frem til et besøg på Christiania om torsdagen, når Morild og Afsky inviterer til blackbal. For det jyske publikum starter koncertugen først torsdag, når Wacken Metal Battle Danmark 2018-vinderne Xenoblight spiller på HeadQuarters i Aarhus sammen med Wayward Dawn og Galge. Morild og Afsky tager også til det jyske, når de spiller i Horsens og Aalborg henholdsvis fredag og lørdag.

Er man sulten efter flere danske Wacken Metal Battle-bands, kan Xenoblight også fanges på Tapperiet i Køge, når de spiller med Deadnate om fredagen, mens Deadflesh spiller på Værket i Vejle om lørdagen.

Inden vi runder af med at nævne elefanten i rummet, kan vi naturligvis også anbefale at tage forbi Musikcafeen i København fredag eller Kansas City i Odense lørdag, når Devilution-skribenten og Hatesphere-forsangeren spiller med sit band Swindler, der får selskab af Danger of Men.

Vil man have en mere intens koncertopevelese, og savner man sommerens festivaler, er der selvfølgelig Copenhagen Metal Fest fredag og lørdag, der for første gang afvikles på Amager Bio, Beta og ZeBU på Amager. På plakaten findes et vivar af danske bands i flere størrelser og genrer, såsom Illdisposed, Artillery, Bersærk, Sunless Dawn, Sunken og Ethereal Kingdoms samt debutanterne Archangel med medlemmer fra Impalers.

Dansk metal og koncerttilbuddene lever i bedste velgående, og er du i tvivl om, hvad du skal vælge til og fra, kan du danne dig et overblik i oversigten for livemusikken denne uge:

Extremely Rotten Death Metal Vol. 4 – Mayhem, København, mandag d. 16. september
Vader, Hate, Thy Desease – Hotel Cecil, København, tirsdag d. 17. september
Focus – Amager Bio, København, onsdag d. 18. september
Morild, Afsky – Loppen, København, torsdag d. 19. september 
Copenhagen Metal Fest – Amager Kulturpunkt, København, fredag d. 20. september til lørdag d. 21. september
Swindler, Danger of Men, Murderbird – Musikcafeen, København, fredag d. 20. september
Xenoblight, Wayward Dawn, Galge – HeadQuarters, Aarhus, fredag d. 20. september
Afsky, Morild, Solgård – Det Gule Pakhus, Horsens, fredag d. 20. september
Illdisposed, The Petulant – Voxhall, Aarhus, lørdag d. 21. september

Helhorse, Nyt Liv, Silent Fracture – Sønderborghus, Sønderborg, lørdag d. 21. september
Deadflesh, Obskura, World War 5 – Værket, Vejle, lørdag d. 21. september
Xenoblight, Deadnate – Tapperiet, Køge, lørdag d. 21. september
Swindler, Murderbird, Danger of Men
Kansas City, Odense, lørdag d. 21. september
Afsky, Morild – Baghuset, Aalborg, lørdag d. 21. september