Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Morgendagens Stjerner: Big Mess

Populær
Updated
Morgendagens Stjerner: Big Mess
Morgendagens Stjerner: Big Mess
Morgendagens Stjerner: Big Mess
Morgendagens Stjerner: Big Mess

En hjernerystelse satte Big Mess på pause, før de for alvor var kommet i gang. Efter et års dvale er det københavnske emo-band dog genopstået og har indspillet en debut-lp fuld af forvokset teen-angst og provokerende catchy melodier. 

Kunstner
Genre
Fotograf
Anna Sofie Mørch Bendixen

‘You Know I Care’ er en plade fuld af sange om at have det akavet med at være i tyverne, når man stadig føler sig som en teenager og samtidig skal finde ud af at betale husleje og være i forhold og alt muligt udenomscrap. Og ikke mindst er det en plade, hvor medlemmerne, der alle har rødder i Ungdomshusets hardcore-miljø, erklærer deres fulde kærlighed til den skamløst melodiske emo og melocore, de alle er vokset op med. En plade for folk, der ikke rigtig vil være ved, hvor mange Epitaph-plader, de egentlig har stående i reolen, men som ikke er til at stoppe igen, når først de har mødt nogen andre, der deler deres guilty pleasure. 

Hvem er med i bandet?

Big Mess er Christian på trommer, Magnus på bas og kor, Michael på vokills og Tobias på guitar. Michael og Tobias har også spillet sammen i hardcore-bandet Brudte Løfter, Christian spiller også i Farplex, og Magnus er kendt fra ... Og Truslen fra Havet

Hvordan startede bandet? 

Michael og Tobias havde længe snakket om at starte et mere sangbaseret band end Brudte Løfter. Det tog lidt tid at finde frem til de rigtige medlemmer, men for omkring halvandet år siden begyndte vi at øve med det her line-up.

Hvor var jeres første øver?

Det var i Brudte Løfters øvelokale på det supernederen sted Bandhotel i Sydhavnen. Det sted stank helt vildt, så nu øver vi heldigvis hjemme hos Christian bag Den Blå Hal på Amager.

Hvor var jeres første koncert?

Det var i Ungeren. Vi havde snakket med det nu allerede hedengange band Kenni om at spille debut sammen. Vi er et punkband, og Ungdomshuset er den bedste punkvenue i byen, så det var oplagt. Det var en nice aften. 

Hvem har fået øje på jer?

Vi udgiver vores plade selv, venter stadig på mail fra Epitaph.

Hvad har været jeres største koncert?

Måske da vi spillede på København Festivalen i Ungeren sidste år. Det er en festival, der hvert år samler alle de mest relevante/aktive/bedste punkbands i byen. På vej hjem faldt Tobias så på cykel og fik hjernerystelse, og så var vi ikke aktive i et år. Ups. 

Vores fedeste koncert var så nok, da vi endelig kunne spille igen og spillede genopstandelsesshow i BumZen. Det var en kongeaften!

Hvad er det sværeste ved at være ny i gamet?

Vi har allesammen altid spillet i DIY-bands, så det er stilen. Men nu vil vi gerne være kendte. Der følger også en idolplakat med, når man køber vores plade. Men det sværeste er nok at finde bands, man synes, man passer sammen med, der er ikke så mange andre bands i Danmark, der spiller den fede emo, desværre.

Hvordan har det været at indspille ‘You Know I Care’?

Det var virkeligt fedt! Christian havde en pibe, der var formet som en saxofon (RIP), den brugte han meget. Vi indspillede med Emil Hassing, som var en drøm at arbejde sammen med. Vi indspillede på bånd, grundspor lavede vi live, og så indspillede vi vokal og ekstra guitar efterfølgende. Det hele blev, som vi gerne ville have det, så det var en posi oplevelse hele vejen rundt. Og vi spiste 2 kg bland-selv i processen. Sødt. 

Hvad er jeres inspirationer?

Sleater-Kinney, Broder Daniel, retfærdighed, tv-serien ‘Freaks and Geeks’, Replacements, teen-liv i forstaden, Jawbreaker, Metallica, kærlighed og venskab, Napalm Death, ‘Hey Tacoma’, Hüsker Dü, Talulah Gosh, Nirvana, Mike Watt og Ian Mackaye og Bikini Kill.

Hvad er jeres drømme?

At teenagere græder, når de hører vores plade på deres værelse. 

Hvordan vil I nå dem?

Være megagode hele tiden. 

Hvordan vil I virkelig IKKE ende?

Som et af de der bands, hvor der kommer færre og færre mennesker til deres shows, og ingen sådan rigtigt giver en fuck.

Hvor meget opbakning har I fra baglandet?

Vi har en sang, der handler om Tobias’ lillesøster, og Tobias’ mor græder, hver gang vi spiller den, så ret meget! 

Hvad sker der med det Brudte Løfter-album, I indspillede, nu hvor Brudte Løfter lukker ned?

Vi spiller en afskedskoncert på K-Town Festival til sommer, og så er pladen lige kommet på nettet til glæde for alle punx. Vi ville gerne have haft en mindre brat afslutning, men hjernerystelsen fuckede det op.

‘You Know I Care’ udkommer 4. juni på Big Mess’ eget label, Big Happy Records.