Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 – Årslister 2019

Populær
Updated
sedna-bonne-annee-2019

Tre sure mænd, én, der gerne bare vil være med i klubben, noget med lort og et par hastigt sammensatte nytårsbudskaber. Vi samler de skarpeste kommentarer fra årets årslister.

Forfatter

1. Om største ønske for 2020:
- Skrevet af Sebastian Taylor Bach

"Mindre super-hype-liking fra diverse like-jagende medier, der ikke kan se eller genkende lort, om det så var smurt ud i ansigtet på dem. Kom nu, god, saglig kritik gør kun et band bedre. Og at folk indser, at Jinjer er et middelmådigt band, og at "hun ser også meget godt ud" ikke er et argument for god musik – eller i det hele taget et argument, der hører hjemme i vores nutid."

2. Om årets største skuffelse:
- Skrevet af Kent Kirkegaard Jensen

"Menneskeheden på internettet. Man bliver helt i tvivl om, hvorvidt det virkelig er samme art, der fandt ilden, opfandt hjulet og siden såvel vacciner og vekselstrøm som demokrati. Det virtuelle liv er et ræs mod bunden, og typisk er det den, der når derned først, der vinder. Måtte vi kvæles i det."

3. Om årets optur:
- Skrevet af Tobias Holst

"Så har jeg åbenbart været facebook-irriterende længe nok til, at Devilution tænkte, det var nemmere at invitere mig indenfor. Det er også meget fedt."

4. Om største glæde ved 2020:
- Skrevet af Mads Pedersen

"Jeg glæder mig til at se, hvordan danske metalbands i kiksede forsøg på folkelighed og leflen for alle, der vil give et like på de sociale medier, kommer til at synke endnu dybere til næste år. Afslutningen på 2019 bliver svær at overgå, men mon ikke det lykkes ved hjælp af lige dele bøvethed, mangel på selvkritik og halvt forstået jantelovsforagt?"

5. Om årets fysiske udgivelse:
- Skrevet af Jacobh Hansen

"Jeg hænger 'Origin of the Feces' op på væggen næste gang, mor kigger forbi."

Boblere: En kort og en lang - fungerer fint som nytårstale om året, der gik og året, der kommer:

- Skrevet af Rasmus Dichmann Bang - om året der gik:
"Jeg er bestemt misantrop. Enkelte gange er der enkelte mennesker, jeg godt kan lide. Svend Lokjær er en af dem. Især når jeg retorisk må bøje mig, thi jeg kunne ikke have sagt det bedre selv. For at undgå plagiat skal det nævnes, at dette er et citat af ovennævnte medmisantrop. Dette er årets største skuffelse: 

"Folk. Folk, der ikke kan se kritisk på deres favoritband, folk, der ikke kan lukke røven til koncerter, folk, der ikke evner den konstruktive diskussion, folk, der mener, vores kære kultur er ufejlbarlig, folk, der er faktaresistente, folk, der ikke kan fucking tale pænt, for fuck's sake, folk, der mener, at vi alle skal bakke ukritisk op om dårlig musik, fordi det er metal, folk, der hører folk, folk, der mener, dårlig journalistik har sin berettigelse, bands, der ikke evner at håndtere kritik, folk, der ikke aktivt bekæmper hvedeøl, folk, der måler et bands kvalitet på Spotify-streams, folk, der tager power metal seriøst, folk, der hyper moshpits, fordi hiphoppere bruger dem, og folk, der ikke passer ind i nogen af ovennævnte kategorier." - Svend Lokjær, 2019."

- Skrevet af Mathias Nielsen - om året der kommer:
"At skrue højere op!"