Top 5 – Bands af en anden verden

Populær
Top 5 – Bands af en anden verden

De allerbedste bands er dem, som kun eksisterer i fiktionen og derfor bevarer den overmenneskelige rockstjerne-glød. Vi har samlet fem fiktive bands, der udødeliggjorde sig selv i enten film eller bøger.

Forfatter

1. Steel Dragon
Et af slutfirsernes helt store bands – kendt for bombastiske slagsange som ’Stand Up’ og ’Blood Pollution’, der inspirerede en hel generation af rodløse unge til hæmningsløst at dyrke alt, hvad der er farligt og sjovt. Da forsanger Bobby Beers blev fyret grundet sin homoseksualitet, endda på toppen af bandets karriere, trådte den unge Chris ’Izzy’ Cole fra et Steel Dragon-tributeband ind og udfyldte pladsen ganske overbevisende – i øvrigt en historie, som inspirerede til filmen om det fiktive engelske band Judas Priest.

Steel Dragon fremfører ’Stand Up’:
">

Kontrafiktivt:
Steel Dragon opleves udelukkende i filmen 'Rock Star' fra 2001, hvor Zakk Wylde stjal billedet fra Mark Wahlberg og hende den yndige fra 'Friends'.

2. Wyld Stallyns
For en fjern fremtid et af historiens vigtigste hard rock-bands – ledet af de to unge historieinteresserede guttermænd Bill og Ted, der i øvrigt plejede omgang med kendisser som Napoleon, Sigmund Freud og Abraham Lincoln. Undgå for Guds skyld deres tidlige værker, men find straks nærmeste telefonboks, og opsøg dem på den fremtidige side af vores tidsregning.

Se Wyld Stallyns her: ">

Kontrafiktivt:
Wyld Stallyns er hovedpersonernes band i filmen 'Bill & Ted's Excellent Adventure' fra 1989. Ted gemmer sig i øvrigt i dag under det knap så kendte kunstnernavn Keanu Reeves.

3. Disaster Area
Plutonium-rockband, der ikke bare er kendt som det mest larmende i universet, men rent faktisk den højeste støj, der overhovedet eksisterer – af samme grund sikres den bedste koncertoplevelse i en betonbunker 27 miles fra højttalerne, mens musikerne selv fjernbetjener deres instrumenter fra et rumskib i kredsløb om scene-planeten eller eventuelt en helt anden planet. Forsanger Hotblack Desiato omsvæver på det lyriske plan ofte den klassiske skabelon: ’Fyr møder pige-lignende væsen under sølvmåne, som på uforståelig vis eksploderer’.

Kontrafiktivt:
Disaster Area spiller en mindre, men dog handlingsændrende, rolle i Douglas Adams' rablende skøre science fiction-værk 'Hitchhiker's Guide to the Galaxy'. Da de ikke medvirker i den let lunkne filmatisering, holder du dig pænt til bøgerne!

4. The Lone Rangers
Brød igennem æteren med ’Degenerated’, da de opslugt af tanken om et gennembrud besatte en radiostation, og tvang dem til at spille førstesinglen. Udover at få Lemmy Kilmister til at afsløre en blakket fortid var de også et vigtigt bidrag til samfundsordenen, da deres massive karriere forhindrede The Lone Rangers’ trommeslager Adam Sandler i at bryde igennem som komiker – ren win-win-situation.

Lemmy taler ud foran The Lone Rangers:
">

’Degenerated’ af The Lone Rangers:
">

Kontrafiktivt:
The Lone Rangers optræder i 1994-filmen 'Airheads', der, udover Lemmy og den anden ovennævnte, også har Brendan Fraser og Steve Buscemi centralt i billedet.

5. The Vampire Lestat
Selvfølgelig spiller vampyrer heavy metal – det er umuligt at forestille sig andet (bortset fra goth-rock). Og mægtige The Vampire Lestat har endda den urimelige fordel, at den 250-årige forsanger Lestat de Lioncourt har en mægtig vokal, der overflødiggør enhver brug af mikrofon og sanganlæg. Her kan man altså for alvor tale om et band, der regerer i blod!

The Vampire Lestat bider sig gennem ’Forsaken'
">

Kontrafiktivt:
Bogen 'The Queen of the Damned' af Anne Rice fra 1988 og filmatiseringen fra 2002 af 'samme er der, hvor man møder The Vampire Lestat.