Top 5: Dårlige undskyldninger for at blive hjemme fra Viborg Metal Festival

-XTD1720-88-1497291815

Dovenskab, tvivlsom økonomi og magelighed. Listen med korrekturlæserens dårlige grunde til at blive væk fra Viborg Metal Festival er lang og kommer her. En enkelt god undskyldning har dog også sneget sig ind.

Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter

Viborg Metal Festival har i år et af de bedste programmer i festivalens historie, hvor genreklassikere som Saturnus og Pestilence fylder i programmet, mens især Mgła og Primordial trækker. Begge bands er relativt sjældne gæster i Danmark og blandt mine personlige favoritter. Og det er med at komme ud til festivalerne, mens tid er. Det er nemlig hverken gået værre eller bedre, end at jeg skal være far til sommer, og dermed hænger deltagelsen ved Metal Magic i en tynd tråd i år. Hvis jeg overhovedet skal komme ud og høre metal, er det nok med at komme af sted, før mit liv er lagt i ruiner af en nyfødt. Men jeg er også en doven rad, så her er fire dårlige og en god grund til at blive væk.

1. Det er i Viborg
Viborg virker som en dejlig by. Jeg har besøgt den og Hald Hovedgård lidt uden for Viborg flere gange, gågaden er hyggelig, og der er flotte gamle middelderbygninger, som man kan stå og se på og samtidlig føle sig metal. Men den ligger altså også upraktisk langt væk fra Amager med en rejsetid på over fem timer med DSB hver vej. Jeg kan egentlig godt lide lange togture, men at skulle sidde i sådan et tog i fem timer om søndagen med tømmermænd er ikke tillokkende.

2. Prisen
Billetprisen er overkommelig (og jeg er jo også sådan et gratistsvin). Men togbilletter og hotel og forplejning, gerne rigeligt af den, løber op. Og takket være det såkaldte omprioriteringsbidrag (i dette tilfælde de årlige toprocentsbesvarelser i undervisningssektoren) er mit fuldtidsarbejde blevet til halvtidsarbejde fra marts. Lækkert nok kun at arbejde halv tid, knap så lækkert med halv løn. Så før jeg får linet freelancearbejde op, er det måske ikke så smart.

3. Jeg har jo set dem før ...
De bands, jeg gerne vil se på festivalen, har jeg sådan set allerede set før. Det er altid dejligt at se gode bands flere gange, men det er måske ikke strengt nødvendigt ligefrem at gøre sig umage med at komme til at se dem. Hvorfor ikke hellere være både magelig og sparsommelig og vente til næste gang, de kommer forbi København?

4. Hvem kommer egentlig?
Kommer nogle af ens sædvanlige festivalbuddies overhovedet, så der er nogen at hænge med og fortælle dårlige vittigheder til, når de bands, man ikke gider se, spiller?

5. Den gode undskyldning
Ja, det er lutter dårlige undskyldninger. Slendrian, nærighed, dovendidrikkeri, magelighed i en grad, så man kan komme i tvivl om, om jeg overhovedet kan lide de bands nok? Men der er jo altså også Nocturnefest samme weekend, fem minutter væk på cykel og med både Saturnus og Solstice på plakaten. Intet tog, intet hotel, relativt billige øl, mange buddies og masser af metal.

Åh, alle de svære valg i tilværelsen!