Top 5 – Lad os lege, at vi er til koncert

cover

Kan du huske dengang vi gik til shows? Devilution kan huske det. Og noget tyder på, at vi ikke er i eneste. På Facebook kan du melde dig ind i ”a group where we all pretend we’re in the same venue” og rollespille dig tilbage til før-tiderne. Vi tager dig i ugens top 5 tilbage til tiden med koncerter – og nogen af de ting, vi mærkelig nok savner nu. 

Dato
31-01-2021

Nummer 1: Ham her

En meme der siger

Personen, der altid er med til koncerterne, men hverken har penge til øl og ikke har sine egne smøger med. Personen har måske endda brug for at låne penge til bussen hjem. Har Dansk Pilsner, Kings eller lignende budgetøl gemt i en busk bagved koncertstedet, som de går ud og bæller fra imellem opvarmningsbands. Vi elsker at hade dem, men alligevel ender vi altid med at give personen et par cigaretter med i lommen til deres gåtur hjem til Vanløse eller Brønshøj.


Nummer 2: Denne person

En fyr der råber, at bandet skal spille et breakdown

Vennen, der har fået et par bajer for meget og nu er klar til at give den helt utroligt meget gas. Skal der spilles breakdowns? Det tror jeg nok. Skal der moshes med de andre 3 idioter, der står oppe ved scenekanten og flagrer med håret til opvarmningsbandet? Øh ja. Vil personen i løbet af aftenen flere gange forsøge at kalde folk til sig for at tage imod et mislykket crowdsurfing-forsøg? Nemlig! Vi savner dig, weekendkriger.

Nummer 3: At se sej ud, når du står alene

arms

Arh. Du er den eneste, der er dukket op til tiden. Ikke engang bandet er gået på. Enten er dine venner ikke kommet endnu, eller også er du alene til koncerten. Lige gyldigt hvad, er det nærmest umuligt at finde en positur, der viser, at du er totalt kølig over situationen, men det er, som om det bliver for demonstrativt, når du krydser armene. Men hvad skal du så gøre med dem? I lommerne? Du prøver. Det er også mærkeligt. Men nu har du jo gjort det. Så du giver det lige 10-20 sekunder for ikke at virke så vægelsindet, som du faktisk er. Du krydser armene igen. Jo. Okay. Det bliver nok ikke bedre.


Nummer 4: Din eks er her

ex

En af de skønneste ting ved at gå til koncerter i Danmark er vel nærmest, at man næsten altid kender én af de andre til doom-koncerten, hvis du er til den slags. Eller engang har delt en joint med en af de andre deltagere, hvis du er til psychrock koncert. Du siger nok hej til ham, hvis fod du fik i ansigtet på Underwerket til den sidste punkkoncert, du var til. Men en af de ting du nok savner mindst, er at støde ind i din ekskæreste til en koncert med et band, som du introducerede vedkommende til. Måske har I stadig en chance? Ej, det’ bar’ pjat. I er begge to alt for emotionelt ustabile til et forhold lige nu. En pandemi har ikke hjulpet.

Nummer 5: Coversangen over dem alle

wonderwall

Savner du også vitterligt alt ved koncerter? Duften af de forkerte ”pits”? Lugten af tre års tabte bajere på gulvet? Jakkerne i garderoben, der lugter af regn og cigaretter? Den måde, dine sko klistrer lidt til gulvet ved baren, fordi granatæbleshots stadig ville være klistrede efter en atombombe? Savner du også at stå bagved den højeste person i rummet? At være i tvivl, om du tør forlade din plads for at købe en øl inden koncerten? Så meld dig ind i gruppen og rollespil med resten af os. Anyway, here’s Wonderwall ❤️

Tak til Sofie Florang Grølsted for at gøre undertegnede opmærksom på denne fantastiske gruppe.