Top 5 – Engelsk klubfodbold-heavyband-navn

Populær
Jurgen-Klopp-heavy-metal-football

Har du nogensinde overvejet, at nogle fodboldhold burde lavet et band i stedet? Sikkert ikke, derfor har vi gjort det for dig! Her kommer 5 engelske klubhold med et godt bandnavn.

Dato
14-06-2020
Forfatter

"Heavy metal-fodbold" har Liverpool-træner Jurgen Klopp kaldt sit holds spillestil, og manden er sympatisk og tysk nok til, at vi gerne ville ham ret. Desværre aner Devilution naturligvis intet om kulturelle eskapader, der ikke er heavy metal-musik, så derfor konstaterer vi helt uden belæg og tjek på fakta omkring holdopstillings-informationernes smarte talkombinationer som 4-4-2, at manden tager fejl. Desuden lyder Liverpool ikke som et særligt sejt bandnavn, men der er faktisk enkelte engelske klubber som bærer navne, der godt kunne gå an til et middelmådigt letforglemmeligt metalband. 

1. Arsenal
Selvfølgelig spiller de thrash! De spiller alt for hurtigt, er lige ved at snuble i opløbet og i længden holder det ikke, selvom den samme bandmanager gennem mange år bliver ved med at tro på dem. Og så er det så oplagt, at det nærmest gør ondt, at det ikke er sket – men Arsenal på tager ofte på tour med Artillery. Alene mulighederne for at smide alle mulige oldschool-våben på plakaten vil give enhver weekendvestmetaller tårer i øjne. All Guns Blazing!!!

2. Blackburn
Ligaens ringeste band. Men 90er-blackmetal med alt for meget keyboard til at det bliver pompøst på den onde måde. Efter et enkelt album løber de tør for fede vinkler at synge om hekseafbrændinger på, og efter en kort flirt med satanisme og en enkelt VHS-transmitteret bibelafbrænding, skifter de fokus til at behandle Game of Thrones-universet, indtil forsangeren genfødes som kristen og resten af bandet går med til, at nu skal der synges om Narnia. Tre uger efter går de i opløsning på den nærmeste pub. Første demo er dog ret meget værd i den originale kassettebånds-presning.


3. Newcastle
Power metal eller måske bare noget Saxonsk. Først album hedder Hadrians Wall og handler både om at have et godt forsvar mod opkomlingene fra Skotland og Sunderland. De går Hammerfall i bedene og parkerer en vindebro foran trommesættet, og efterhånden som publikum køber sæsonkort til dem, bliver showet udvidet med tunge ringbrynjer og stramme sort/hvid-stribe tights til klokkeværker. Andet album handler om det heltemodige forsvar af Lindisfarne og tredje om slaget ved Hastings. Fjerde og sidste album er en rum-opera, som aldrig bliver udgivet, da omkostningerne ved at få tryk vinylen i Tjekkiet et halvt år efter Brexit ikke bliver dækket af det Bahamas-baserede pladeselskab.

4. Queens Park Rangers
Hardcore. Smag lidt på det! Det kunne godt være bøllede bøller med bandana og forvirrede hiphop-attituder, som på sporty spice-engelsk kloger sig, selvfølgelig på hooligans, men også klassekamp og retten til at arbejde under 1000 tons giftig kulstøv i en mineby. De hader stadig Thatcher lang tid efter, at hun mistede hukommelsen og glemte, hvem der vandt slaget om Falklandsøerne. Vinnie Jones er deres største fan og tæver dem til receptionen for udgivelsen af den der ep, der kortvarigt gør dem kendte i hele England, fordi bandets egne tænder følger med ved købt af de første 50 digipaks.

5. Crystal Palace
Cirka noget med elvere, feer, violiner, middelalderinstrumenter med fjollede navne, som alle gerne vil namedroppe uden at kunne genkende. Der skal spilles stærkt, hurtigt henover fløjene og med høje toner af den skingre slags. Gerne med et stort og altomfavnende tekst-univers som ingen gider fordybe sig i for alvor, da det udspiller sig over elleve alt for lange konceptalbums. En tur med Eluveitie bliver ingen succes, fordi bandets trommeslager forsvinder i Madrids lufthavn og tager til Mallorca for at åbne en irsk pub, og i stedet laver de deres egen folkmusik-festival i Knigtsbridge med Ken Follett som speaker, men han snyder dem og stikker af med overskuddet under påskud af kontraktlige misforståelser.

NB. Ny research har vist, at både Arsenal, Crystal Palace og Blackburn selvfølgelig allerede findes som bands (hvilket beviser hvor meget vi har ret), men af en eller anden grund har de vist endnu ikke sagsøgt fodboldklubberne for navnetyveriet. Vi venter i spænding sagens udvikling.