Top 5 - Grunde til, at Wacken Open Air 2016 ikke allerede burde være udsolgt

Populær
Top 5 - Grunde til, at Wacken Open Air 2016 ikke allerede burde være udsolgt

Knap var årets Wacken overstået, førend der kunne meldes udsolgt til næste års udgave. Vi er ikke sikre på, at dette er sundt.

Kunstner
Spillested
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen

Hvad gjorde denne Wacken Festival forskellig fra de sidste par år? Mudder og god plads på festivalområdet. Ingen af delene kan have været en del af arrangørernes masterplan. Mudderet kom af regnen, og mudderet gjorde, at mange gav op og tog hjem, hvilket sørgede for den gode plads..

Men det er vel ikke målet? Gratis forslag fra Devilution Totalentreprise A/S:
- man kunne dræne området.
- man kunne suge muddersøer væk.
- man kunne bruge en sneplov til at skrabe større mængder tørret mudder væk?
- man kunne have en nødplan for, hvordan lokummerne ordnes i regnvejr.

Derudover er der også problemer såsom heftig lydforurening mellem Party- og Black-scenen samt den generelle holdning til at (lade være med at) dele vand ud til publikum.

Alt dette ændrer dog ikke på at der allerede er udsolgt.

Men ovenstående er ikke de eneste problemer. For bortset fra det åbenlyse lider festivalen også under disse strukturelle problemer:

1. Programmet gentager sig selv i et væk

Det er ikke utænkeligt, at en nørd (...fra nærværende redaktion...) med et regneark en dag sætter sig ned, plotter Wackens program ind for de sidste 10-15 år og kommer op med en nogenlunde forudsigelig formel for, hvornår Iron Maiden, Blind Guardian, Sabaton, Saxon, Motörhead eller Amon Amarth spiller på den nordtyske festival. Efter at have dækket festivalen i mere end 10 år, er vi sikre på, at vi har anmeldt, set og hævet horn til samtlige af disse bands minimum 12 gange hver på nævnte matrikel. Sådan føles det i hvert fald.

2. Der er for mange tyskere

En udfordring, der kan være svær at komme udenom qua festivalens beliggenhed. Selvom de bliver gradvist bedre, er de dog kun et mulehår foran franskmændene i deres forsøg på at gå fra ét sprog til at kunne mestre bare en lille smule af et andet sprog end deres modersmål.

3. Festivalen udviser en stærkt arrogant holdning til, hvordan man håndterer regnvejr

I 2005 og 2007 forsøgte man med varierende grad af succes at hælde flis og halm ud. Det med halm virkede ikke så godt på festivalpladsen, når folk smed deres cigaretskodder, så pludselig stod vi med mudder på den ene side, og på den anden side var brandvæsenet i gang med at slukke en steppebrand. Resultatet i 2012 var, at der overhovedet ingenting blev gjort for at dæmme op for konsekvenserne af de mange, tunge regnbyger. Her i 2015 blev der igen kortvarigt forsøgt med flis, men slamsugning er øjensynligt stadig ikke noget, man gør sig specielt meget i i det tyske.

4. Logistikken bryder altid sammen

Efter knap 10 år med en festival, der har 75.000 gæster, skulle man tro, der var fundet en løsning på publikums ankomst og afgang, eller hvordan man holder floder af væske fra at flyde fra WC-områderne. Det er ikke tilfældet. Skulle man læse til civilingeniør eller lignende, og mangler man et emne til sin fremtidige ph.d., så er Wacken Open Air et oplagt emne. Så vi for stedse kan få en løsning frembragt til alles fælles glæde.

5. Kommunikationsafdelingen virker primært gennem magi og ønsketænkning

Arrangørerne er ganske vist aktive overalt på nettet med Facebook, Twitter, YouTube, en app og flittig brug af nyhedsbreve. Men der er stadig noget tilbage at ønske. Meldinger som "bliv væk" eller "vi opgiver at rense lokummer" følges der kun sjældent op på, og det kunne godt gøres bedre. Dog må vi rose dem for god brug af push-beskeder i deres app, så snart der var væsenligt nyt, eller f.eks en advarsel om, at nætterne ville blive kolde.

Som skribent og/eller fotograf er der ting, der er gode at vide forud for visse begivenheder rundt omkring festivalen i presseområdet, ligesom det er praktisk at vide, hvornår der udleveres særlige fotopas til de helt store navne. Dette er, som overskriften antyder, en heksekunst på linje med alkymi at mestre, hvor og hvornår ting sker. Det er det også at finde ud af, hvem der står for det. Det er sjældent, at tyskerne bruger tilfældighedsprincipper i deres planlægning. Så enten er det os, der ikke har gennemskuet endsige anerkendt tilstedeværelsen af et system, eller også sejler ovennævnte fuldstændig her på 26. år. Begge dele er på hver sin måde en skræmmende tanke.

....med alt dette på plads er vi dog nok en gang begyndt at tælle ned til næste års festival. Rain or shine!