Top 5 – Jeppe Kofods yndlingssange

Populær
Jeppe Kofoed - Fotograf Steen Brogaard

Kan Danmarks renskurede udenrigsminister virkelig lide metal? Nok ikke, men det skal ikke forhindre Devilution i at gætte på, hvad hans yndlingssange ville have været, hvis han kunne.

‘Work hard, play hard’ – det er Jeppe Kofods valgsprog. Det er et hårdt og krævende job at være udenrigsminister, og det kræver sin mand. Altså kommer det ikke som en overraskelse, at Kofod en gang imellem må koble helt fra og for et øjeblik glemme flygtningestrømme, galmandsvalg i USA og boblende krige i nærøsten. Derfor har vi sammensat en liste over sange, vi forestiller os ligger helt i top hos den arbejdsomme udenrigsminister.

5. Van Halen – 'Hot For Teacher'Få ved det, men i sin spæde ungdom ernærede Jeppe Kofod sig som lærer. Han underviste både på Nexø Ungdomsskole og på Svaneke Skole. En frisk ung mand, knapt færdig med gymnasiet og med appetit på livet. Vi kan kun forestille os, at adskillige unge har haft Van Halens fuldtræffer af en teenageromance kørende i baghovedet, mens Kofod har forklaret om Øresunds geopolitiske betydning og EU’s fornemme meritter.

4. Lynyrd Skynyrd 'What’s Your Name'Noget af det svære ved at undervise, og for den sags skyld at være politiker er den massive mængde folk, man møder hver dag. Alle kender det, når man starter på en ny arbejdsplads. Alle de mennesker omkring en, alle deres navne. Derfor kan Kofod sagtens se sig selv i Lynyrd Skynyrds klassiker, og hvis man lige udskifter limousinen med en ministerbil, så sidder den lige i øjet. Den her kører i baghovedet, når Kofod drøfter udenrigspolitik med bagsædenaboen på vej hjem fra en konference, men vedkommendes navn har krøllet sig sammen og forputtet sig i baghovedet.

3. Scorpions 'Backstage Queen'Uf. Udenrigsminister. Det er et fint job, og også meget vigtigt. Men der er godt nok meget rejsetid. Evig og altid på farten – snart det ene sted, snart det andet. Det trækker veksler ikke kun på Kofod, men også på dem, han efterlader. Så sender han dem en kærlig tanke og sætter denne sang på. Han har naturligvis udgaven med det originale cover.

2. Guns ‘n Roses 'Sweet Child O’ Mine'Klassikerne skal der være plads til, og hvad er efterhånden mere klassisk end Slashs dybfølte guitarsolo, der åbner denne sag fra Kofods spæde ungdom? Axl Roses vokal går direkte ind, og tilsammen danner dette 1987-hit rammen for adskillige glade minder for den travle mand.

1.  Motörhead 'Jailbait'“Work hard, play hard.” Nogle gange skal de magtfulde slå helt fra. Så skal der tyres bajere og gives los. Kofod er en alvorlig mand, men kan godt lide et par kolde efter en lang dag – det være sig på kontoret, ved forhandlingsbordet eller som underviser. Motörheads genistreg fra 1980 er den perfekte underlægningsmusik i baren, og selvom mange sværger til ‘Ace of Spades’, er Kofod lidt af en kender og vælger dette deep cut fra B-siden.