Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 – Sange, Metallica sikkert glemmer

Populær
Updated
Top 5 – Sange, Metallica sikkert glemmer

Metallica er tilbage til en enkelt koncert i Boxen i Herning den 27. marts. Vi kigger rundt i bagkataloget for at udpege sange, som bandet nok ikke spiller i den anledning.

I forhold til mange andre gamle bands er Metallica en glædelig undtagelse, når der udarbejdes sætliste til koncerterne. Det er ikke til stadighed de samme gamle hits, der spilles hver aften. Der rodes lidt rundt i historien, og mange af bandets gamle sange hives frem fra tid til anden. Så hvordan sætlisten bliver tirsdag i Herning, er svært at gætte. En ting er dog formentlig sikker. Sættet vil – til glæde for nogle og til ærgrelse for flere – være domineret af en lang række sange fra Metallicas seneste album ’Hardwired… to Self-Destruct’.

Vi kan så gætte på, om de øvrige album – bortset fra ”det sorte album” – skal spises af med en enkelt sang ,og om der overhovedet bliver plads til noget fra eksempelvis ’St. Anger’.

Vi har kigget på statistikken, og her er et bud på fem sange, som Metallica ikke spiller i Herning:

1. Jump in the Fire

Metallica er gode til at hive sange frem fra det første album. Faktisk har alle sangene på et eller andet tidspunkt været spille live inden for de seneste fem år (et par dog kun i forbindelse med 30-årsjubilæet for ’Kill Em All’ i 2013). De mindst spillede sange fra ’Kill Em All’ er ’Metal Militia’ og ’Jump in the Fire’. De får lov at stå over.

Der bliver ikke noget Jump i Herning.

">

2. Escape

Fra Metallicas andet album ’Ride The Lightning’ er den delmængde, hvorfra bandet spiller sange live, efterhånden beskåret til på skift at bestå af en enkelt af enten ’For Whom The Bell Tolls, ’Creeping Death’ eller ’Fade To Black’. Så kan man gætte på hvilken af dem, det bliver i Herning.

Helt sikkert er det i hvert fald, at det ikke bliver sangen ’Escape’ fra ’Ride the Lightning’ der får en tur i manegen. Metallica har kun spillet ’Escape’ live ved en enkelt lejlighed i 2012.

">

3. The Thing That Should Not Be

Fra 'Masters of Puppets' spiller Metallica med garanti titelsangen. Derimod bliver ’The Thing That Should Not Be’ nok ofret. Sangen er sidst spillet live i 2013. På denne optagelse fra 2010 synes James Hetfield da også at have lidt problemer med at få vokalen til at sidde lige skabet.

">

4. Dyers Eve

Dyers Eve afslutter albummet ’...And Justice for All’. Men i Herning bliver den sikkert ikke luftet. Sangen er senest spillet live i 2010. Og med de mange sange fra Metallicas nyeste album, der skal præsenteres, så er det nok kun sangen ’One’, der bliver plads til fra ’...And Justice for All’.

">

5. Some Kind Of Monster

Efter at have været omkring Metallicas første fire album vil vi dvæle lidt ved sangene fra ’St. Anger’ fra 2003. Er musikken fra dette album helt historie for Metallica? Noget kunne tyde på det. Bandet har ikke spillet nogle sange fra det album siden 2015, hvor titelsangen stadig var at finde i sætlisten. Mest bemærkelsesværdigt er måske, at sangen ’Some Kind of Monster’, der var et singleudspil fra ’St. Anger’ og blev nomineret til en Grammy, kun er blevet spillet live tre gange.

Den bliver garanteret heller ikke spillet i Herning, og det gør de andre sange fra St. Anger med stor sandsynlighed heller ikke.

Menu